Maximum anodespanning in radio's (Techniek Radio/TV)

door gertjanrhe @, Gooi, 04.10.2020, 08:23 (1307 dagen geleden) @ Robert Gribnau

In H1 van 'Scanning....' staat: 'Because of safety concerns, a new voltage standard was established for the amplifier tubes that were to be used in Philips appliances; namely, that high voltages could no longer be used. An anode voltage of a mere 250 V was considered too high.'
Hier wordt gesproken over 'a new standard' en over 'to be used in Philips appliances'.

Gegeven het feit dat Philips het standaardiseren in de elektronica wereld min of meer heeft uitgevonden, zoals Ford dat eerder bij de auto's deed, ga ik er van uit dat dit een interne eis van het concern was. Dit sluit aan bij de suggestie van Maarten.
Bedenk daar ook bij dat veiligheid naast aanraakveiligheid ook brandveiligheid bij dit soort apparaten betreft, en misschien wel primair betreft.

De tweede verwijzing naar DOS4EVER (prachtige site, lees ook het verhaal van de EF50!) brengt de suggestie dat het om 'regulations' gaat. Daar is wellicht een te algemene term of mogelijk zelfs verkeerde term gekozen.

De KEMA is in 1927 opgericht. Er waren, voor de oprichting daarvan, wel degelijk al wettelijke eisen aan elektrische inrichtingen. Of die ook voor de onderliggende toestellen van belang waren weet ik niet direct.

--
De techniek was in de jaren 40 veel verder dan menigeen zich bewust is


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum