Pick-up AG4456 slaat niet automatisch af (Algemeen)

door rgb @, 05.11.2018, 21:23 (16 dagen geleden) @ rgb

Uit het losgenomen mechaniek is het borgveertje terug gezet. Het scharnierpunt is stabiel en de haakse arm draait heel erg soepel om het scharnier punt.

Het mechaniek weer gemonteerd in de pu: het probleem is niet opgelost. Zeker is dat de haakse arm met de kunststof nok dicht genoeg bij de spindel komt. Als een plaatje wordt gedraaid en de arm loopt naar de eindgroef dan is een zachte tik te horen als of de nok van het draaiplateau wel raakt maar niet terugduwt. Dit is reproduceerbaar en was mij niet eerder opgevallen.

Daarom heb ik de kunststof nok van de haakse arm bekeken en daar viel mij dat een "holte" was geslepen op de plaats waar de nok van het draaiplateau aangrijpt op de kunststof nok. Dit zou verklaren waarom een zachte tik is te horen op het moment van moeten afslaan. Ik ben nog niet overtuigd dat dit de reden is maar op dit moment valt mij niets anders in. Zie de foto's. De holte is lastig te zien op de foto.

Het mechaniek uit de donor pu heb ik weer gemonteerd in de reparatie pu die met het nieuwe mechaniek prima speelt en op tijd afslaat.

Jammer genoeg heb ik niet een 100% oorzaak van het defect in het mechaniek kunnen vaststellen. Maar de pu is gerepareerd en daar ging het om.

Ik wil iedereen bedanken voor de geleverde bijdragen. Met name dank aan Soundman die heeft uitgelegd hoe de pu werkt en tips heeft gegeven waar op te letten.
[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum