Pick-up AG4456 slaat niet automatisch af (Algemeen)

door rgb @, 03.11.2018, 17:19 (142 dagen geleden) @ soundman2

Hallo Soundman

Je schreef "Als de naald in de uitloopgroef komt, dan verplaatst de blinde arm in één omwenteling van het plateau zich veel verder, zover dat deze meegenomen wordt door de nok van het plateau. De arm bedient een schakelaar en de pu slaat af. Als de arm op de steun wordt gelegd, gaat de blinde arm weer naar de beginpositie.. Met de hand moet de pu dus al halverwege een singletje afslaan".

Met deze info begrijp ik nu hoe het werkt. Ik heb een plaatje afgespeeld en in de ingroef heb ik de pu elektrisch uitgezet, het plaatje eraf gehaald, de arm iets omhoog getild (maar niet zijdelings bewogen) en de draaiplateau er af gehaald. Het bleek dat de blinde arm onvoldoende naar de spindel was bewogen waardoor de nok op het draaiplateau niet tot uitschakelen kwam.

Daarna heb ik (zie fig. 3) de veerspanning van de frictieveer sterk verhoogd. Nu verplaatst de pu de blinde arm zodanig dat bij de eindgroef de pu afslaat. Het blijkt dus dat de frictieveer onvoldoende frictie uitoefent. Het probleem is hiermee dus vastgesteld. Maar een permanente oplossing heb ik (nog) niet. De veerspanning mag ook weer niet te hoog zijn omdat je anders per omwenteling een tikje hoort hetgeen nu het geval is. de oplossing kan ook in het stangetje zitten dat door de frictie veer wordt meegenomen. Nav de opmerking van Huub heb ik het stangetje, dat inderdaad vet was, ontvet. Maar dat heeft verder niet geholpen. Hoe kan ik dit anders oplossen? rené


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum