Philips 650A (Techniek Radio/TV)

door humfred ⌂ @, Dubai, 04.08.2018, 09:36 (199 dagen geleden) @ Anjer
Bewerkt door humfred, 04.08.2018, 10:03

Het eruit trekken van buizen om slijten tegen te gaan is onzinnig.
De "slijtage" is minimaal en te verwaarlozen.
Tenzij je het over 24x7x365 bedrijf hebt.

Ik zou trouwens niet aan de buizen onnodig gaan sjorren want de rode verf is heel gevoelig en brokkelt er snel af. (vooral rond de voet) Meestal zitten die buizen erg vast in hun voeten. Je verliest dan snel de afscherming van de buis die in de metaallaag van de rode verf zit als het glas en de voet van elkaar los gaan zitten.

De schroef aan de afstemcondensator lijkt op een eerdere reparatie. Deze schroef stelt de druk op het lager in en je kunt hem zodanig instellen dat de platen in de 3 secties vrije gang hebben. Ik kan me voorstellen dat vóór de reparatie de afstemcondensator gekraakt heeft en de monteur dit zo heeft willen verhinderen en oplossen.
Als dit nu nog problemen heeft dan zou ik dit nog een keer over doen met een zware soldeerbout die het tin makkelijk doet vloeien. De schroef en het gebied rond de schroef goed schoonschuren, met bijvoorbeeld een Dremel slijper.
Zijn er geen problemen mee, zou ik het laten voor wat het is.
Als je namelijk aan de schroef gaat draaien, verander je de capaciteit ook engizins en de afregeling en gelijkloop zijn niet meer optimaal.

Ik heb dit altijd een goed toestel gevonden vanwege de HF voortrap met 3-voudige afstemming. Dat geeft een hoge gevoeligheid.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum