Philips 826A opnieuw lakken (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 03.02.2008, 14:59 (5935 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Beste forumlezers, dankzij jullie welgemeende adviezen heb ik nog even niets ondernomen wat betreft het kaal maken van de houten kast. Alleen maar het stof eruit geveegd. En je hebt helemaal gelijk dat door overhaaste restauratiepogingen een geschiedenis van bijna 75 jaar volledig om zeep geholpen kan worden. Henk noemde het zelfs "de ziel van het oude toestel is weg" en daar kan ik mezelf heel goed in vinden. Michiel noemde elke wijziging aan een oud toestel onomkeerbaar. Dat is ook waar.
Maar hoe ver moet je daar mee gaan? De rubbers waarmee het chassis ooit trillingvrij in de kast is gemonteerd lijken wel drop geworden. Het originele netsnoer veroorzaakt kortsluiting in huis. Moet ik dan elke dag weer de zekering vervangen en alle klokken op tijd zetten. Hoe ver moet je gaan met originaliteit. That's the question.
Op mijn foto van gisteren lijkt de laklaag van de kast nog in redelijke staat. JP en andere forumlezers zeiden nog : niks aan doen!!
De werklijkheid is jammergenoeg anders want de kast is in het verleden al eens met de kwast overgedaan. Zelfs de knoppen zijn daarbij niet verwijderd en meegelakt. Die heb ik vandaag afgeweekt en ze zijn weer als nieuw.
Op de hier volgende foto's kun je de conditie van het lakwerk van de kast zien:

[image]
[image]
[image]

Ook is duidelijk is te zien hoe erg het hout na 74 jaar is verkleurd. Want onder de plek waar het schaalvenster zit is het fineer veel donkerder

Ik denk dan toch dat Freddy het bij het rechte eind heeft, dat de allermooiste oplossing voor deze oude reeds opnieuw gelakte 826A een politoerbehandeling is.

Ik ga mijzelf de eerstkomende tijd maar eens informeren over de kunst van het politoeren. Ik heb ook begrepen dat er in ons forum-midden reeds een zeer grote desdundige bestaat op het gebied van politoeren. Hoi Freddy;-)

Ik realiseer mij dat ik een mooie radio heb gekocht die je niet erg vaak tegenkomt en bij het herstel ga ik zeker niet over een nacht ijs en ben ik dankbaar voor elk welgemeend advies van deskundige mede forumlezers.

Maar wat loop ik toch te zeuren over die oude 826A, want er zijn gelukkig nog wezentjes die wel heel erg tevreden zijn met die oude radiokast::MUS: Groetjes, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum