Buizentester type TV 10 (Techniek Overig)

door Gilbertus @, B3806 Velm, 08.03.2015, 13:59 (3359 dagen geleden) @ Gilbertus

Beste forumliefhebbers en bezitters van een buizentester type TV 10.

Ben onlangs in het bezit gekomen van een buizentester type TV 10, op het eerste zicht werkt hij prima, toch had ik enkele vraagjes waarop ik geen duidelijkheid heb en dit is nl:
- Bij het testen van bevoorbeeld buizen type EL84 ( heb er 5 in mijn bezit, en dat zijn nieuwe buizen) geeft de naald van de meter goed aan en de naald komt te staan op getal 62, wat wil dit getal zeggen, is dat het rendement van de buis of geeft dit getal aan de perfect is en ok is, dit getal 62 komt bij elke EL84 te voorschijn.
- De TV 10 is een Amerikaanse tester en voor de instellingen voor Europese buizen moet men naar een vergelijking lijst gaan en het equivalent voor Amerikaanse buizen instellen. Dit geeft geen enkel probleem maar bv ECH81 heeft USA type 6AJ8 maar men vind voor de instellingen geen gangbare instellingen, hoe kan men deze buis nu testen, en er zijn er andere buizen met dezelfde problemen.
- Zo vind ik no andere anomaliteiten dit ik eigenlijk niet begrijp.

Mijn doel is te weten te komen hoe het toestel eigenlijk werkt en dit zowel voor Amerikaanse en Europese buizen, zodat ik het toestel optimaal kan gebruiken.

Ik dank iedereen bij voorbaat

Groetjes

Gilbertus

PS: heb van Hans reeds een Engelstalige militaire gebruiksaanwijzing gekregen maar de gegevens zijn uiteindelijk geschreven voor militaire doeleinden.

--
De Smet Gilbert


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum