EM80-84 nog geproduceerd? (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 25.02.2015, 20:54 (3370 dagen geleden) @ fred

de vraag die hier wordt gesteld is of in Rusland nog steeds vervangende buizen worden gemaakt voor het type EM80 en EM84.

Dat is niet zo'n rare gedachte, want op honderden plaatsen worden immers "nieuwe Russische buizen" van deze types aangeboden. Je bent heus niet de enige die deze fout maakt. Er is m.i. een duidelijk verband tussen de hier gestelde vraag, en het onjuiste gebruik van het woord "nieuw" in de betekenis van "ongebruikt" of "oud".

hallo john het ligt er aan onder welke definitie nieuw word verstaan laat ik het dan omschrijven als : nog nooit gebruikt in orginele verpakking of new old stock> overjarig model

Een eigen definitie is niet nodig, en voor de duidelijkheid ook ongewenst. Je kunt de betekenis van woorden zoals "nieuw" of "oud" gewoon opzoeken in een woordenboek. Je vindt dan voor "nieuw": niet oud, pas gemaakt, pas verschenen, pas aangeschaft. Je vindt in een woordenboek geen betekenissen als "ongebruikt, overjarig model, in originele verpakking". In de marketing wordt het woordje "nieuw" te pas en te onpas gebruikt, dat weet ik ook wel. I know, everything starting with 'new' is 'hot'. And everything that's hot will sell. We do not see things as they are, we see things as we are.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum