dual buizen versterker voor gitaar (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 20.02.2015, 11:57 (3375 dagen geleden) @ johan schippers

ben vooral geïnteresseerd in karakter verschil tussen beide versterkers in de desbetreffende freq gebieden bij verschillende belastingen

De verschillen tussen de eindtrappen van beide versterkers zijn niet zo groot. Zowel de Niesen als de Amroh versterker gebruiken een standaard eindpentode.

De verschillen zitten meer in de voorversterker. De Niesen heeft geen voorversterker, maar wel een ingangstrafo, de Amroh heeft een geïntegreerde voorversterker maar geen ingangstrafo.

Wat betreft de lage ingangsimpedantie van de Niesen, dat komt omdat zo'n radiodistributieversterker eigenlijk alleen bestaat uit een voeding plus een eindbuis. Er is dus nauwelijks versterking, om dat te compenseren past men een ingangstransformator toe. Daardoor wordt de ingangsimpedantie laag. Voor aansluiting op een telefoonlijn geen probleem, maar dat houdt wel in dat je de Niesen versterker niet direct kunt aansturen vanuit zo'n Valve Caster. Die kan immers veel minder stroom leveren dan een telefoonlijn.

als muzikant doen we meestal maar wat

Is wat mij betreft geen enkel probleem. Je kunt ook zeggen dat je heel creatief bent. Maar daar kan ik je helaas niet direct bij helpen :-D

twee uitgangs trafootjes op de kop tikken

die worden veel aangeboden op radiobeurzen, maar ook b.v. op dit forum, op marktplaats, enz. Je kunt ze ook nieuw kopen, b.v. bij Conrad, Jukebox Revival enz. Het is ook mogelijk om een defecte trafo over te wikkelen. Beide trafo's kunnen worden vervangen door een eenvoudige "universele" uitgangstrafo die geschikt is voor een enkele eindbuis.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum