dual buizen versterker voor gitaar (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 19.02.2015, 20:59 (3376 dagen geleden) @ johan schippers

De Niesen radiodistributie versterker heeft een laagohmige ingang, hier moet je rekening mee houden bij het ontwerp van je wisselfilter.

De Amroh UN2A versterker mist de microfooningang, begrijp ik. Om een gitaar aan te kunnen sluiten heb je echter geen microfooningang nodig.

De ingangen voor "Radio" en voor "Pickup" van de Amroh versterker zijn beide hoogohmig (circa 500 Kohm).

Verder wil je nog een Matsumin Valve Caster (dat is een overdrive c.q. booster versterker die volgens de berichten wordt gevoed uit een 9 volts batterijtje) aan het geheel toevoegen, en je wilt een Laag/Hoog wisselfilter gebruiken om de twee versterkers op aan te sluiten.

De Valve Caster heeft een hoogohmige uitgang. Het wisselfilter plaats je tussen de uitgang van de Valve Caster en de ingangen van de beide versterkers. Je hebt dan nog een dubbeltriode nodig om 1. het wisselfilter laagohmig aan te kunnen sturen, en 2. de Niesen versterker laagohmig aan te kunnen sturen. Als dubbeltriode kan je een 12AU7 gebruiken, dus net zo'n buis als je toepast in je Valve Caster.

Het voeden van 2 stuks 12AU7 buizen uit een 9-volts batterijtje raad ik af, gebruik hiervoor liever een 12 volts lichtnet adapter. Twee van dergelijke buizen trekken al gauw 0,25 A bij 9 volt, en dat kan zo'n batterijtje nu eenmaal niet leveren.

Je zal ook een keuze moeten maken welke versterker je gaat gebruiken voor de lage tonen, en welke voor het middengebied. Je kunt het beste de Amroh versterker gebruiken voor de lage tonen, en de Niesen versterker voor het middengebied.

Wanneer de Amroh versterker niet is ingebouwd in een luidsprekerkast zal je dit alsnog moeten doen. Of je gebruikt een losse luidsprekerkast hiervoor.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum