Reparatie Philips kristalelement (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 31.01.2015, 14:33 (3395 dagen geleden) @ huub.jak
Bewerkt door John Hupse †, 31.01.2015, 14:49

ook met de lateren kantel elementen .LP en 78T

Het getoonde element is een 78-toeren element. Vrijwel alle elementen zijn echter op de beschreven manier te herstellen. Hier zie je bijvoorbeeld een later kantelelement, de Philips AG3010, die op precies dezelfde manier is hersteld:

[image]

Er kan zich echter een complicatie voordoen. Het is vreemd genoeg zo dat mensen die zelf een defect element willen gaan repareren daar in eerste instantie een Philips AG3016 voor uitkiezen. Dit is een vervanger uit 1958, een element dat maar in zeer weinig Philips grammofoons als oorspronkelijk element is gebruikt. Dit kantelelement heeft een vrij normale kristalvork, maar de beide naalden zijn hiermee verbonden door middel van een fiber tussenstukje. Meestal is dit tussenstukje opgelost in de vaseline, en moet je dit onderdeel dus zelf aanvullen.

Dit is een beetje een priegelwerkje, het tussenstukje ziet er zo uit en je kunt het b.v. zelf uitzagen uit een stukje 1 mm printplaat. Ik gebruik hier meestal exoxyplaat voor, dit heeft immers het eeuwige leven.

[image]

Maar alle andere mono kantelelementen en draaielementen kan je net zo repareren als het getoonde Philips 78-toeren element.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum