Aanvang restauratie B6X72A (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 19.07.2008, 08:44 (5776 dagen geleden) @ Henk Klavers

Hallo Henk,

Je hebt gelijk dat er twee soorten biezen zijn. Zie de foto van een BX640A sloopkast die ik heb staan. (ik had het in een vorig bericht over een BX653A, dacht dat die kast ongeveer hetzelfde is, maar kan mij vergist hebben, ik heb die kast dus niet meer)

[image]

Aangezien ik op de foto van Francisco's B6X72A geen ingefreesd randje zie (en ik het toestel ook nooit zelf gezien heb), vermoed ik dat het de dunne messing sliertjes moeten zijn.

Die zijn zeer lastig in hun geheel te verwijderen van een sloopkast. Bij die ene kast waar ik het over had, heb ik ze voorzichtig geprobeerd los te trekken door er een kerfje met een mes onder te maken en ze dan voorzichtig omhoog te trekken. Helaas breekt het dan gauw (als er een krasje in de lak zit o.i.d.), en ik denk niet dat het gemakkelijk is die strips van een sloopkast in zijn geheel goed af te krijgen.

De ingelegde dikke strips zijn dan wat eenvoudiger te verwijderen. Die zitten aan de achterkant vaak een klein stukje plat omgevouwen en met een spijkertje geborgd. Haal je dat spijkertje los, dan kun je ze voorzichtig loshalen.
Ga niet hard er aan staan trekken, want dan buigt het krom, en aangezien het een rond gevouwen strip is, krijg je dan een lelijke deuk er in, die je niet meer eruit krijgt (ervaring van een Plano strip). Mogelijk dat er ook massieve strips zijn. Het beste is om bij het verwijderen met een lang puntig voorwerp (breinaald, dunne schroevendraaier) parallel aan de strip door de groef mee te duwen.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum