Aanvang restauratie B6X72A (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 17.07.2008, 20:14 (5778 dagen geleden) @ Francesco

Naast de zeer bruikbare tip van Peter zou ik nog willen toevoegen dat je het beste veel, op enkele toestellen die ik gelakt heb: tientallen, dunne lagen kunt opbrengen dan enkele dikke.
En tussendoor, na een laag of 4-6, steeds nat (met water, maar maak er geen waterballet van, een paar druppels dat het papier makkelijk glijdt is voldoende) gladschuren met korrel 400 waterproof papier. Dan krijg je een zeer egaal resultaat. Laatste laag met korrel 800 nat schuren en dan boenen met Commandant 4. Neem ook voldoende tijd tussen het lakken en schuren. Zeker een dag of 2-3 wachten om de lak voldoende te laten harden. De laatste laag schuren en polijsten met Commandant kan nog wel langer wachten. De lak moet goed uitgehard zijn. Is wel een hele klus maar zo wordt het wel mooi.

Verder zou ik alleen voor het op kleur brengen een kleurlak gebruiken of waterbeits gebruiken om het hout te kleuren. De rest van de laklagen alleen blanke lak. Jouw hoogglans eiken wordt namelijk steeds een tint donkerder bij het opbrengen van een nieuwe laag, zodat het eindresultaat na meerdere lagen wellicht te donker is.

Ben ook benieuwd hoe je het gouden biesje weer gaat aanbrengen.

Van een sloopkast (BX653A) heb ik eens gekeken hoe dat nou in elkaar zit, en het is hier echt een heel dun stukje goudkleurig folie dat op het hout aangebracht is, en daarna is overgelakt met de kast mee.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum