antenne philips L3X91T (Techniek Radio/TV)

door stoffel, 17.07.2008, 05:15 (5778 dagen geleden) @ soundman2

Ik heb net de test gedaan, en bemerk geen volumeverschil bij aanraking. Ik veronderstel dat de ferrietantenne dus nog ok is?
Groeten!
stoffel


Het kan zijn dat je net de spoel voor lg aanraakt, die is op mg inactief. Een paardenmiddel is om de was een beetje los te maken en de spoelen voorzichtig een stukje naar links of rechts te verschuiven. Je weet dan meteen of ze maximaal stonden. Merk vooraf wel even met een potlood of viltstift de oude stand. Als je de spoelen verschuift en de sterkte van de zender varieert niet, dan werkt de antenneafstemming niet (meer). Het afregelen van de spoelen gebeurt aan de lage kant van de middengolf, dus een zwakke zender rond 600KHz. Eventueel de antennetrimmer nog naregelen op een zwakke zender rond 1500KHz.
Als je echt een beginner bent op radiogebied, kun je wellicht hulp inroepen van een meer ervaren radiohobbyist.

Henk Roovers

Dit is idd iets waar ik me momenteel niet aan ga wagen. Zoals gezegd ben ik een absolute leek op radiogebied. En nu heb ik tenminste nog enkele zenders ... :-D
Maar ik hou je antwoordje zeker bij voor het geval ik iemand moest tegenkomen die meer verstand van de zaak heeft en dat eventueel voor mij kan regelen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum