antenne philips L3X91T (Techniek Radio/TV)

door stoffel, 16.07.2008, 18:16 (5779 dagen geleden) @ soundman2

Hallo,

Nu ontvang ik wel maar enkele zenders, maar ik heb gemerkt dat er een antenne uitgang aan zit.


De radio zou eigenlijk veel zenders moeten ontvangen, omdat die voorzien is van een ingebouwde ferriet antenne. De aansluiting voor de auto antenne is onder normale omstandigheden niet nodig. Wel is de aansluiting nodig bij gebruik in de auto. Het is echter niet zo'n geweldige oplossing, omdat de interne antenne niet uitgeschakeld wordt, en het toestel dus gevoelig blijft voor motorstoringen etc.
Henk Roovers


Ah, da's enkel voor in de wagen? En waar plug je dat dan in in de wagen? Dus een kabel van de radio naar ... ?
Kan je op één of andere manier testen of nakijken of die ingebouwde ferriet antenne in orde is?

Bedankt voor je antwoordje, Henk!
stoffel


De ferriet antenne is een langwerpig zwarte staaf van ca 10mm diameter en ca 20 cm lang. Er zitten een paar spoelen op. Matige ontvangst kan als oorzaak hebben, dat er iets mis is met die ferriet antenne.
De draad van de spoelen op de antenne mag niet beschadigd zijn, alle draadjes moeten correct zijn aangesloten en de zwarte staaf mag niet gebroken zijn.
Een heel eenvoudige globale test of de antenne goed werkt, is het aanraken met de vinger van de spoelen. Als de radio harder gaat spelen, zijn ze waarschijnlijk verschoven. Je kunt een zender opzoeken in de buurt van 500 meter (600KHz) en de spoelen verschuiven voor de beste ontvangst. De spoelen zijn normaal gefixeerd tegen verschuiven met een beetje was. Let op het is maar een suggestie, vele oorzaken kunnen een slechte ontvangst bewerkstelligen. Als je helemaal niet thuis bent in radiotechniek, wordt het lastig om goede adviezen te geven.

Henk Roovers


Ik heb net de test gedaan, en bemerk geen volumeverschil bij aanraking. Ik veronderstel dat de ferrietantenne dus nog ok is?
Groeten!
stoffel


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum