AM wordt stil, dus tijd voor ons eigen mini MG zendertje (Algemeen)

door Pieter Vos @, 06.07.2008, 10:43 (5779 dagen geleden) @ Hans Op den Camp
Bewerkt door Pieter Vos, 06.07.2008, 10:56

> Zouden er over een paar jaar dan helemaal geen AM zenders meer zijn? Dan hoeven wij ons ook niet meer druk te maken of ons oude Philips AM radiootje nu wel of niet meer werkt. :-| Jammer eigenlijk, want dan valt er toch een belangrijk deel van onze hobby weg: het weer spelend maken van een oude historische radio.

Het aantal AM zenders zal volgens mij inderdaad heel klein worden. De geluidskwaliteit van FM en internet radio (mits niet te zwaar gecomprimeerd) is gewoon beter dan AM en dat willen de mensen. Het is toch maar een relatief klein groepje liefhebbers dat zich met AM ontvangers bezighoudt. Zie het aantal geregistreerden op dit forum en het ledental van de NVHR. En als de kosten van een AM station zo duur zijn als voor de 1008kHz, wie o wie gaat daar uitzenden?

Derhalve zijn we voor de hobby steeds meer aangewezen op ons eigen mini MG zendertje. Otto Tuil en ook ikzelf hebben daartoe al enkele artikelen op dit forum gepubliceerd. Naast mijn ontwerp met een ECC85 heb ik ook artikel over een mini zendertje met transistors wat over niet al te lange tijd op het forum zal komen. En als de 1008 kHz stil wordt en blijft... Mooi toch voor ons eigen mini zendertje.

Onlangs heb ik nog eens gekeken naar internet radio. Iedereen zal wel bekend zijn met sites als www.nederland.fm Maar hierop zijn allen de grotere stations te horen.

Daarnaast heeft ook de AVRO (zie http://www.avro.nl/web/webradio/) inmiddels wel audio streams, waaronder diverse klassieke muziek maar ook jaren 50 en 60 streams. Die speel je vervolgens af in iTunes of Winamp.

Ook is er als webstream nog steeds Veronica 192. (zie http://www.norderney.nl/ Vanaf de home pagina kun je de audio stream direkt starten.

Dan nog een audio verbinding maken van je computer naar je zendertje en: muziek! op je oude AM radio.

Pieter.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum