GNR stopt...... (Algemeen)

door Pieter Vos @, 06.07.2008, 10:09 (5779 dagen geleden) @ Pie7er

Meestal krijg ik als een van mn projectjes begint te leven, als eerste 'de Chinees' te horen op 1440. Die is hier erg hard. wel handig voor het eerste afregelen. maar niet echt een aanrader vwbt luisteren, of je moet al een liefhebber zijn van CHINA propaganda.

Het is de middengolf zender van uit Luxemburg. Lang geleden (jaren 50, 60 en 70) heel populair, ook in Nederland met zelfs een nederlands talig programma. In de middag werd het duits en in de avond:"lucky Luxemburg", (engelstalig dus). Als tiener luisterde ik er vaak naar, vaak ook in bed met een klein transistor radiootje en oortelefoontje. In Hoogeveen waar ik toen woonde, was Veronica s'avonds flink gestoord, dus je moest ook wel naar de 208 meter luisteren wilde je de favoriete sixties muziek horen.

Later was is er op de 208 m nog lange tijd "Die oldie sender", maar in Luxembug wil men gewoon geld verdienen aan radio, dus al een aantal jaren wordt de zender aan de chinees verhuurd. Overdag schijnt er (voor een lokaal programma) in DRM uitgezonden te worden.

Pieter.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum