Opknapbeurt Pygmy Golf (Algemeen)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 04.01.2008, 12:40 (5970 dagen geleden)

Hallo Forum,

Aan mijn aanwinsten in Driebergen laatste keer had ik aan deze (spelende) Franse Pygmy Golf wel wat werk en dat betrof het chassis uitkasten en met Araldite een ingewikkelde reparatie uitvoeren.

[image]
Dit is dan tevens ook het eindresultaat.

Het rood omcirkelde gedeelte was geheel weggebroken en aan de binnenkant zit er ook een groefje in waar de andere kasthelft in sluit wat het er niet gemakkelijker op maakte maar dat loste ik op door een plaatje van de juiste dikte tussen 2 dunne stukjes papier rondom uit te vullen, ik moest het immers tussen 2 papiertjes klemmen omdat je anders het plaatje vast verlijmt en die moeste er later immers weer uit, frezen was geen optie helaas.

Na vele malen uitvullen, vijlen, en schuren achter elkaar kon de zaak in kleur worden gebracht conform de kast met bovenste foto dus het resultaat.

Het schaalkoord was gebroken en het was een hele klus om het tracé te herlijden en met nieuw schaalkoord de zaak weer op orde te brengen, Ben Dijkman nogmaals bedankt :OK: want dit rolletje wat ik van jouw heb gekregen kwam zeer goed van pas. Na de 3e keer zat het zoals het behoort :FIR: :FY: wat een klus zeg.

Ik wilde het Hugo Sneyders niet vragen om te zien hoe het bij zijn toestel in elkaar stak want het chassis moet ook uit de kast om het te kunnen zien maar ik ben er uit gekomen, bij voorbaat dank Hugo, als ik het je had gevraagd had je het wel gedaan ;-)

[image]

Het geinige aan dit toestel is dat het 2 schalen heeft, een ronde die de frequenties aangeeft en de rechthoekige de stations die tegelijkertijd bewegen, ik had dit nog nooit gezien, ja, bij Hugo zijn toestel dan.

Verder alleen maar schoonmaak en poetswerk met commandant 4 en de zaak weer in elkaar zetten.

En weer een ontdekking dat er ook bij dit toestel varianten zijn betreffende deze keer de lichtnet aansluiting.

[image]
Hugo zijn toestel met afneembaar netsnoer.

[image]
Bij mijn toestel moet je het vaste netsnoer oprollen en in de kast opbergen, je ziet ook geen gat voor de stekkerplug en gelukkig zit het originele kleine platte Franse stekkertje er nog aan wat naast de voeding en de batterijen een onderdak kan vinden opgerold en wel.

Het toestel heeft 6 buisjes waaronder een DM-71

Hans van Kampen

Opknapbeurt Pygmy Golf

door Hans Op den Camp @, Leusden, 04.01.2008, 16:23 (5970 dagen geleden) @ Hans van Kampen

Hallo Hans,
het kastje ziet er weer perfect uit. Ik heb nog niet op Google gekeken maar ik vroeg me af waar je Araldite in hobbverpakking kunt kopen. Een literverpakking is me iets te veel.....
Voor bakelietreparatie gebruik ik zelf Bison Kombi Power 2K-polyurethaanlijm of een transparante 2K epoxyhars in zo'n dubbele doseertube. Niet goedkoop maar je doet er heel lang mee. Met Araldite heb ik geen ervaring. Er gaat natuurlijk niks boven een 100% gaaf toestelletje maar aan zo'n opknappertje beleef je toch wel veel meer hobby plezier:-) Groet, Hans

Opknapbeurt Pygmy Golf

door Hans van Kampen @, Voorhout, 04.01.2008, 17:33 (5970 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Hallo Hans,

Om eerlijk te zijn is het de kombi power van Bison die ik gebruik daarvoor, ik heb ooit bij de directeur van die fabriek gewerkt en die noemde het Araldite en eerlijk gezegd lijkt het ook precies het goedje waar ik in mijn diensttijd aan de Fokker Friendchip mee heb gewerkt bij de luchtmacht.

Ja, gave kastjes verdienen inderdaad de voorkeur maar met die plastic kastjes uit de jaren 50 is helaas altijd wel wat mis mee en zeker deze portable toestellen waarmee is gesjouwd door de jaren heen.

Als ik trouwens nog wat verder moet uitvullen na die ''Araldite'' gebruik ik gewoon polyester plamuur met dat tubetje rode verharder, die hecht heel goed op de kombi power.

;-)
Hans

Opknapbeurt Pygmy Golf

door Hugo Sneyers ⌂ @, Tongeren Belgie, 04.01.2008, 20:50 (5970 dagen geleden) @ Hans van Kampen

Hallo Hans .... dat ziet er zeer goed uit !!

Die van mij moet nog eens gerepareerd worden maar ik heb geen haast en voor het ogenblik ook geen tijd.

Beste groeten ... Hugo Sneyers

Opknapbeurt Pygmy Golf

door Nico den Haak, 06.01.2008, 09:05 (5968 dagen geleden) @ Hans van Kampen

Hoi Hans,

Proficiat met het resultaat, weer een huzarenstukje uitgehaald? Lijkt me nu niet bepaald een klusje voor op een avond, alle pasvlakken goed voor elkaar krijgen lijkt me een crime. Het resultaat mag er weer zijn, een heel apart portabletje :-)

Groet,

Nico.

Opknapbeurt Pygmy Golf

door Loek @, Exloo, 06.01.2008, 12:25 (5968 dagen geleden) @ Hans van Kampen

Hallo Hans,

Het ziet er weer zeer mooi uit. Je had me de radio ook laten zien in Driebergen wat een verschil met zoals hij er nu uitziet. Ik repareer zelf meestal door middel van lijmen met kunstof stukjes. Ik ga het de volgende keer ook eens proberen met dat spul van Bisonkit.

Met vriendelijke groet,

Loek

Opknapbeurt Pygmy Golf

door Hans van Kampen @, Voorhout, 06.01.2008, 14:26 (5968 dagen geleden) @ Loek

Hallo Loek,

Je kent hem niet meer terug maar wel een apart toestel met die dubbel uitgevoerde schaal.

Het onderstaande setje gebruik ik dus, niet van Bisonkit maar van Bison.

[image]

Hans

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum