Verslagje forumonderhoud 24 februari 2023 (Algemeen)

door Admin @, 24.02.2023, 22:39 (426 dagen geleden)

Ik heb de ambities wat moeten bijstellen, maar het belangrijkste doel is gehaald: het mailverkeer via het envelopje zou nu een stuk betrouwbaarder moeten zijn.

De oorspronkelijke planning was om een omschakeling naar een hogere PHP versie te maken, voorafgaand aan de upgrade van de forumsoftware. De omschakeling naar een hogere PHP versie bleek echter niet volledig betrouwbaar, zodat er eerst nog wat upgrades op serverniveau moeten plaatsvinden. Samen met het handmatig bewerken van de forumsoftware zou dit buiten het bestek van de geplande uitlooptijd vallen.

In plaats daarvan heb ik een kleinere upgrade van de forumsoftware uitgetest en weer teruggerold. Wel heb ik handmatig aanpassingen gemaakt in de code achter het envelopje. De belangrijkste verandering is nu dat via het envelopje verzonden mail het forum als afzender gebruikt en de versturende deelnemer in het "Reply to: " adres opneemt.

Verder is het archief van 2008-2017 weer aan het forum toegevoegd.

De handelingen voor de uitgestelde upgrades ga ik op de achtergrond verder voorbereiden, maar voorlopig verwacht ik even geen grote onderbrekingen in de bereikbaarheid van het forum.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum