Luidspreker Pannenkoek 2007 (Techniek Overig)

door G.J.Eshuis @, N.O.Overijssel, 19.11.2022, 21:59 (379 dagen geleden)

Goedenavond allemaal.

Vandaag een Philips 2007 binnen gekregen met nogal wat werk.[image]
Het aandrijfsysteem zat niet meer aan de conus verbonden. Waarschijnlijk hoort het zeskantje knopje bovenop aan de conus vast te zitten. Van de aansluitdraden is er nog eentje intact. De spoel is nog een vraagteken. Het Philite aansluitblokje ontbreekt, maar een kroonsteentje oid voldoet ook (onzichtbaar).
Het doek op de kartonring is aan vervaging toe.
Er is een stuk bakeliet uit de de buitenring gebroken en helaas verdwenen.
Tenslotte de foto rechtsonder: Hier zit een uitsteeksel (eigenlijk insteeksel) met een gat erin wat ik niet zie op de talrijke afbeeldingen van deze luidspreker op het internet.

Uiteraard heb ik het internet nageplozen op informatie omtrent deze luidspreker.
Omdat de luidspreker al gedeeltelijk gedemonteerd is geweest een weer min of meer in elkaar gezet is in een ver verleden, heb ik nog een aantal vragen:
1. In welke stand hoort het aandrijfsysteem te zitten.
2. De conus zit tussen twee zwarte kartonnen ringen. Het aandrijfsysteem zat daar met een drietal holnieten, die al losgemaakt waren, aan vast. Horen er in de resterende vier gaten ook van deze holnieten? De gaten zijn zo groot dat de pennen van de"neuskegel" er door heen gaan.
3. Ik heb nu een ring met zwart doek, de gewelfde staalplaat met de vierkante gaten, de conus tussen twee van die kartonringen met daarop het Y-frame en nog een losse ring. Hoe en in welke volgorde moet het geheel worden gemonteerd?
4.Reparatie van de buitenring. Mijn idee is om met gips oid op van de buitenring een tweetal
afdrukken te maken (voor en achter), deze ter plaatse van het missende stuk te gebruiken als gietmal en daarna creabea een en ander te camoufleren.

Gerrit Jan

Luidspreker Pannenkoek 2007

door Maarten Gudde @, Randwijk, 20.11.2022, 10:05 (378 dagen geleden) @ G.J.Eshuis

Gerrit Jan,
Je hebt een bijzonder uitvoering, nog nooit gezien. (En meerdere collega's die ik het verteld heb) grappig dat het snoer op deze wijze naar buiten komt. Een soort uitstulping.

--
Maarten Gudde

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum