Artec 225D filter of zo??? (Algemeen)

door hessel @, Poperinge, 08.07.2022, 19:34 (663 dagen geleden)

He, kan er iemand mij helpen ? Er is een van die cilindervormige onderdelen in mijn versterker stuk . Het rechter kanaal heeft vervorming in de lage tonen ! Ik heb alle capaciteiten vervangen en alle buizen en weerstanden gecontroleerd ! Tot aan het punt van de cilinder (filter)? er was een punt van de 4 waar het contact is verbroken ! Dan het spoeltje uit het omhulsel gedaan en ja één draadje afgebroken ! dan geprobeerd met een vergrootglas te herstellen maar te vergeefs!
Mijn vragen zijn ; wat is dit juist ?
[image][image][image][image][image][image][image]

is dit te vervangen ?

Al vast bedankt mvg Pascal

--
thxman

Artec 225D filter of zo???

door soundman2 @, Wouw, 08.07.2022, 19:41 (662 dagen geleden) @ hessel


is dit te vervangen ?

Al vast bedankt mvg Pascal

Wel na te maken, kwestie van voorzichtig uit elkaar halen afwikkelen en weer terug wikkelen met (nieuw) draad. Eerst de kernblikjes verwijderen, en daarna het klosje op precies dezelfde wijze vullen. De lagen en het aantal windingen tellen. Alles noteren en/of foto's maken. Als het draadje van de bovenste laag gebroken is, dan kun je gewoon een of twee windingen er af halen om weer een uitlopertje te krijgen. Een of twee windingen minder merk je niets van.

Artec 225D filter of zo???

door rkamp @, Den Haag, 09.07.2022, 13:47 (662 dagen geleden) @ hessel

Je kunt proberen of alleen deze wikkeling door een modern spoeltje van gelijke inductie te vervangen is zonder teveel verlies.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum