Telefunken E127KW5 antenne aansluiting (Techniek Radio/TV)

door S.Leunissen @, regio Zuid Limburg, 27.01.2022, 00:03 (828 dagen geleden)
Bewerkt door S.Leunissen, 27.01.2022, 00:16

Telefunken E127KW5 onderscheidt zich van de heel veel ontvangers doordat op de antenneaansluiting geen enkel ander dan originele connector aan te sluiten is. Dit komt omdat het binnenste deel van de aansluiting op de ontvanger verend is en niet klemmend. Kontakt komt tot stand door zeg maar gerust een soort stempel. De antenneaansluiting is gestuikt geperst geklonken hoe je het noemen wil en niet zonder blijvende schade te verwijderen. Ik hou van origineel laten.

Nu ben ik enkele jaren geleden (ook hier gepost) begonnen via gardena naar wartels op een kabeldoos met experimenteren en uiteindelijk kwam ik uit op een Aircell/Airflex coax klem connector waarbij de huls met binnendraad perfect paste opde buitendraad van 't chassisdeel. De klemconnector nog te voorzien van binnenwerk geleidiend en ook geisoleerd. En een een oplossing werd uit creativiteit geboren. Vorig jaar wist ik een originele handleiding met schema op de kop te tikken met daarbij een passende adapter speciaal ontworpen voor deze moeilijke materie.

Deze adapter bestaat uit een 16,3 mm wartel met aan de andere zijde vrouwtje C-norm. Na ook veel C-norm spul en adapters gezocht en overgenomen te hebben kon ik de boel mooi operationeel maken.

Onlangs heb ik op Ebay.de connectoren gezien die ook 16,3 mm waren in binnendiameter. En SO239 als aansluitkant hadden om verder te bouwen.

Nu kan ik mijn zoektocht staken of er moet iets op mijn pad doorkruisen ik geloof er niet meer in ooit een Telefunken E127KW5 originele kabel met connector te vinden.

Hierbij fotos..

De "lastige"antenneaansluiting.
[image]

Zelfbouw 2 stuks

[image]

[image]

Deze Ottawa past ook echter nog niet verbouwd van binnen.
[image]

De SO239 en de C-Norm passende adapter 16,3 mm
[image]

[image]

Een voorbeeld hoe de adapter nu is aangesloten op de ontvanger. Wie goed kijkt ziet dat er ooit iemand een griptang of iets dergelijks heeft gehanteerd om de aansluiting te willen slopen. Gelukkig maar laten zitten.

[image]

--
groet Sander
[image]

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum