Hoe kan ik de B2X72U uitkasten (Techniek Radio/TV)

door Paul van der Mast @, Ulvenhout, 26.08.2021, 17:48 (974 dagen geleden)

Beste forumgenoten,

Ik wil een B2X72U van Philips uitkasten, zo'n bakelieten U-toestel met FM erop, maar ik kan niet achterhalen hoe ik het chassis achterwaarts vrij kan krijgen. Ook in de documentatie die bij de NVHR staat of wat RMorg hierover prubliceert kan ik dit niet vinden. Ik zie wel een draadje onder de printplaat, dat losgesoldeerd kan worden (afscherming, neem ik aan) maar verder kom ik niet. Mij lijkt dat alleen dat draadje + de luidsprekerdraden losgesoldeerd moeten worden en dat het chassis dan naar achter getrokken kan worden. Maar ik durf niet meer kracht te gebruiken om de print met een tang te pakken en eraan te trekken.

Bedankt alvast voor een tip.
Groeten, Paul
[image]
[image]

Hoe kan ik de B2X72U uitkasten

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 26.08.2021, 19:10 (974 dagen geleden) @ Paul van der Mast

[image]

Links en rechts zouden twee schroeven moeten zitten, heb je die los? Deze houden het chassis tegen de frontplaat. Dan kan het nog zijn dat de rubbers (links om het metalen deel en rechts om een stukje printplaat) de boel blokkeren.Meestal gaat het met voorzichtig wringen los (de rubbers zijn daarna vaak kapot)

Succes!

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl

Hoe kan ik de B2X72U uitkasten

door Paul van der Mast @, Ulvenhout, 26.08.2021, 21:04 (974 dagen geleden) @ Leo Snoeren

Bedankt, Leo, daar was ik niet op gekomen, vanwege de slechte bereikbaarheid, maar ik vind wel iets om de 2 boutjes later weer op die diep liggende plek terug te schroeven.
Het wrikken ben ik wel gewend van de vele Telefunken-toestellen, die vaak aan de bodem geklemd zaten met de rubber ringen onder het chassis.

Superbedankt en groeten, Paul

Hoe kan ik de B2X72U uitkasten

door Paul van der Mast @, Ulvenhout, 26.08.2021, 21:06 (974 dagen geleden) @ Paul van der Mast

Opgelost

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum