achterwand B5X99T (Gezocht)

door Will @, Zuidzande, 11.03.2019, 16:37 (76 dagen geleden)

Hallo Forum leden voor mijn Philips radio B5X99T[image] foto van internet
ben ik op zoek naar een achterwand is er misschien iemand onder u die deze ergens heeft liggen dan is mijn radio weer compleet .

vr.gr. Will

achterwand B5X99T

door Andries van Bronkhorst ⌂ @, 13.03.2019, 19:14 (74 dagen geleden) @ Will

Deze foto komt van mijn website, ik herken de radio.
Ik heb helaas geen achterwand voor je, ik ben benieuwd of je er een vindt. De radio zelf is al vrij zeldzaam.

Leuk dat mijn foto nog ergens voor gebruikt kan worden, gebruik op "ons" forum vind ik niet bezwaarlijk.

Groet,
Andries.

achterwand B5X99T

door Will @, Zuidzande, 13.03.2019, 20:17 (74 dagen geleden) @ Andries van Bronkhorst

Hallo Andries

Ben je toevallig zelf in het bezit van deze radio zo ja wil je dan een papieren afdruk voor mij maken zodat ik deze achterwand na kan maken, ik zou hier al flink mee geholpen zijn.

vr.gr. Will

achterwand B5X99T

door Andries van Bronkhorst ⌂ @, 14.03.2019, 14:10 (73 dagen geleden) @ Will

Dag Will,

ik begrijp niet wat je precies met een papieren afdruk bedoelt, maar er van uitgaande dat je zelf een achterwand wil maken kun je dat als volgt doen:
Leg het toestel met de achterkant op een plaat hardboard of beter nog MDF-board van 4 tot 6 mm dik en teken de omtrek van de radio op de plaat. Hiermee heb je in ieder geval de juiste vorm vastgelegd.
Daarna teken je hierbinnen het juiste formaat af door de wanddikte van de kast van deze omtrek af te trekken. Als je die daarna op deze maat uitzaagt heb je nu een stuk board dat achterop de radio past.
Met een beetje rekenen en meten kun je nu de plaats bepalen van de entree's en die met een figuurzaagje op de juiste plek uitzagen.
Gelukkig is dit een transistorradio met een geheel dichte achterkant, als het een buizenradio was geweest had je ook nog een heleboel gaatjes moeten boren.

Op deze wijze maak ik "noodachterkanten" totdat ik een origineel heb gevonden (wat niet altijd lukt)

Succes,Andries

achterwand B5X99T

door Will @, Zuidzande, 14.03.2019, 15:48 (73 dagen geleden) @ Andries van Bronkhorst

Hallo Andries

Ben in het bezit gekomen van een originele achterwand dus zelf maken hoeft niet meer,
trouwens met een papieren afdruk bedoelde ik de achterwand op een vel papier leggen en dan de omtrek en de gaten aftekenen zodat je het voorbeeld op dik karton kan plakken en zo alles uitzagen dan heb je een 1 op 1 replica. Maar alsnog bedankt voor de genomen moeite.

vr.gr. Will

achterwand B5X99T

door Andries van Bronkhorst ⌂ @, 14.03.2019, 22:19 (73 dagen geleden) @ Will

Het is me duidelijk, Will. Fijn dat je inmiddels al een achterwand hebt. Dat is erg snel! Ik hoop dat het toestel verder goed speelt. Is een leuke radio die het erg lang volhoudt op één stel batterijen.

Groet,
Andries

achterwand B5X99T

door Will @, Zuidzande, 15.03.2019, 19:11 (72 dagen geleden) @ Andries van Bronkhorst

Hallo Andries

Inderdaad speelt hij goed en is aardig gevoelig op de korte golf bereiken, in het verleden hebben ze de batterijen niet op tijd verwisseld met alle gevolgen van dien, die ben ik nu aan het herstellen . Ik laat nu de radio spelen op een batterij lader van 9 volt en dat werkt ook prima, heb ook nog wel wat werk aan de kast waarvan de lak door vocht gescheurd is dus de kast kaal gemaakt en ben hem nu aan het lakken dus al met al een aardige klus maar hij hoeft ook niet in twee dagen klaar te zijn .

vr.gr. Will

PS ik vond de achter wand in een stapel achterwanden en heb die allemaal maar overgenomen, je kan niet weten hoe ze van past komen, beter mee verlegen dan om verlegen.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum