Google chromecast audio (Techniek Radio/TV)

door rienderuiter ⌂ @, Meerkerk, 18.12.2018, 18:31 (1955 dagen geleden)

Een Google chromecast audio aansluiten op de pickup ingang van een BX235U. Lijkt me heel leuk, maar is dat realistisch? Ik ben mijn schema kwijt dus kan niet zien of de pickup ingang wel voldoende afgeschermd is van de netspanning.

Google chromecast audio

door soundman2 @, Wouw, 18.12.2018, 19:16 (1955 dagen geleden) @ rienderuiter

Klopt het modelnummer van de radio?
De toevoeging U doet vermoeden dat het een universeel toestel is, zonder nettransformator. De enige scheiding tussen het lichtnet is dan een paar condensatoren. Lijkt me behoorlijk riskant om daar een (meestal geaarde) computer op aan te sluiten. Ook de zgn groundseparator transformatortjes, zijn niet geschikt als scheiding voor netspanning.
Er zijn zelfs universele radio's zoals bijv. van het Merk SABA, die helemaal geen netscheiding hebben in de PU aansluiting.

Google chromecast audio

door Laurens @, Zaandam, 18.12.2018, 19:29 (1955 dagen geleden) @ rienderuiter

Het is altijd aanmodderen met het aansluiten van externe apparaten op U-toestellen. Met batterijgevoede apparaten gaat het vaak wel goed, maar audio-apparatuur zorgt vaak voor brom.

Je moet op twee zaken letten:
- Plaats nieuwe klasse Y2 condensatoren voor de PU ingang in het toestel. GEEN gewone condensatoren. Het gaat hier om aanraakveiligheid.

- Zorg ervoor dat je niet met de capacitieve prik de uitgang van je chromecast opblaast. Verbind beide condensatoren via een 100k weerstand met de massa van je TV, via een extra kabeltje vóórdat je de audiobekabeling aansluit.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.

Google chromecast audio

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 18.12.2018, 22:34 (1955 dagen geleden) @ rienderuiter

Ik ken de chromecast niet in technische zin, maar de audiouitgang zal behoorlijk laagohmig zijn uitgaand van dat er een opamp o.i.d. als uitgangsvertsterkertje in zit.

Probeer een redelijke kwaliteit lijntrafootje (600 : 600 Ohm) te bemachtigen en die tussen te schakelen.
De MicroSpire MTLM1200 serie bijv. is goed buikbaar. De trafo zal in het laag geen wonderen verrichten maar dat doet de BX235U ook niet. Je hebt dan de hele radio galvanisch gescheiden van je chromecast.

Vr. gr., Ron

Google chromecast audio

door Eduard @, 18.12.2018, 22:57 (1955 dagen geleden) @ rienderuiter

dag Rien,

Bedoel je met een chromecast dat rond dingetje met hdmi kabel om tv te kijken via internet ?
Ik vrees dat de hdmi kabel enkel digitale informatie verstuurt, zowel voor beeld als geluid. Wellicht zijn er lezers beter op de hoogte. Zover ik op eerste zicht nalees komt er niets analoogs uit het dingetje. Dat maakt aansluiten niet simpel en buiten het bestek van dit forum.

Vriendelijke groeten,

Eduard

Google chromecast audio

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 18.12.2018, 23:09 (1955 dagen geleden) @ Eduard

Er bestaat een audioversie van de chromecast.
Zie hier.

Vr. gr., Ron

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum