kuba milano 58 (Algemeen)

door kuba milano @, 02.06.2018, 21:39 (358 dagen geleden)

hallo,


ik heb een kuba milano 58 waarvan ik denk dat er iets niet goed is met de lampen voetjes of dat ie ergens anders slecht contact maakt. heeft of weet iemand hier meer over en kan iemand mij hier hij helpen.[image]

kuba milano 58

door Leo van Vreeswijk ⌂ @, utrecht, 02.06.2018, 22:57 (358 dagen geleden) @ kuba milano
Bewerkt door Leo van Vreeswijk, 02.06.2018, 23:04

Hallo K.M,

Als je vermoed dat we hier allen goed met een glazen bol om kunnen gaan moet ik je helaas teleurstellen.
Dat het je eerste bericht als nieuwkomer is lukt me nog aan te voelen maar hoe je echte naam is wil mijn bol niet prijsgeven. jammer......
Misschien heeft je Kuba Milano zelf het bericht geschreven? Dat zou dan té gek zijn.

Beschrijf eens uitgebreid wat de klachten nu precies zijn. Wat doet ie wel, niet of matig.
Wanneer doet ie raar, meteen bij aanzetten of pas later. Zijn het de druktoetsen, potmeters.
Geeft hij rare programma's of is het geluid pieperig? etc. etc.
Los van het feit dat het koffiedik kijken blijft zonder het inwendige van de radio zelf gezien te hebben kunnen we je misschien (een beetje) op weg helpen.
Met je huidige beschrijving houdt het nu in ieder geval op.


groet: Leo

--
[image]

kuba milano 58

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 03.06.2018, 11:08 (358 dagen geleden) @ Leo van Vreeswijk
Bewerkt door John Hupse, 03.06.2018, 11:15

jouw Kuba is een leuk verzamelobject, en wanneer je je wat verdiept in de radiotechniek kan je zo'n fraai meubel weer helemaal goed spelend krijgen. Ook de platenspeler.

Een televisietoestel zit er niet in, maar dat had je natuurlijk zelf ook al bedacht. De Kuba Milano 58 is gemaakt met 3 verschillende radiochassis (van Telefunken, Nordmende of Körting). Alle drie zijn van hoge kwaliteit, maar na 60 jaar is meestal wat onderhoud nodig. Niets bijzonders overigens. Jouw radiochassis is van Körting.

Ik raad aankomende verzamelaars meestal aan om eens langs te gaan bij de vereniging NVHR, dat zijn verzamelaars van dit soort spullen. Zijn hebben ook wat meer verstand van radiotechniek. De agenda vind je hier http://www.nvhr.nl/agenda.asp

--
http://www.hupse.eu/radio

kuba milano 58

door soundman2 @, Wouw, 03.06.2018, 08:17 (358 dagen geleden) @ kuba milano

Vermoedelijk is het de overgecompenseerde diabolisator. Die gingen in deze serie nog wel eens stuk. Vooral die met de groene stip zijn berucht, later kwamen de rode en de blauwe er bij, die waren stukken beter. Ze zijn vrij zeldzaam.:-(

kuba milano 58

door castafiore2010 @, Winsum (Gn.), 03.06.2018, 09:27 (358 dagen geleden) @ kuba milano

Als je niets van buizenradiotechniek afweet maar daar meer van wilt weten en leren, is dit radio-TV-meubel echt het laatste waar je aan moet beginnen. Lees eerst ook eens wat meer over dit merk, bijv.: https://de.wikipedia.org/wiki/Kuba-Imperial. Lees ook het artikel van Lieuwe van der Velde over in RHT164 over Rondova, daarin wordt een gelijksoortig chassis in beschreven zoals ook in jouw meubel zit. Volg cursussen en doe eerst kennis en ervaring op met eenvoudige apparaten en laat je niet ontmoedigen door flauwe reacties van anderen op dit forum.

Kuba was een B-merk bovendien. Men maakte vaak gebruik van chassis' uit Oost-Duitsland, die werden omgefröbelt en opgeleukt tot een "Musik Truhe", waar ook nog vaak een televisietoestel bij in werd gepropt. Reparateurs waren er absoluut niet blij mee en dat kun je ook wel zien, als je dit apparaat opent. De meeste gerenommeerde radiozaken meden dit merk daarom ook. Waarmee ik niet wil zeggen, dat er niets mee te beginnen valt, want dat is niet waar, maar het vereist veel geduld en kennis om hier weer iets spelends van te maken. Veel van dit soort meubels in mooie staat zullen er bovendien niet meer zijn. Het radiogedeelte zal nog te repareren zijn als je er voldoende kennis van hebt opgedaan, maar het televisiegedeelte is een heel ander verhaal. Ik denk, dat je dat maar moet laten zoals het is en elektrisch moet ontkoppelen.

kuba milano 58

door Kees Koren @, De Meern, 03.06.2018, 09:59 (358 dagen geleden) @ castafiore2010

Leo geeft het gebrek aan nadere informatie met een komische nood aan. De schrijver zou er mee geholpen zijn als een radio vriend in de buurt hem een helpende hand reikt. Wie ....

kuba milano 58

door Maarten Bakker @, Delft, 03.06.2018, 14:23 (358 dagen geleden) @ castafiore2010
Bewerkt door Maarten Bakker, 03.06.2018, 14:32

Ik ben het met je eens over flauwe reacties, niet ontmoedigen, en het opdoen van kennis. Maar een onjuiste reactie is maar een beetje beter dan een flauwe. Er zit geen TV in vermoed ik en ik heb nog nooit Oost-Duits froebelwerk in een Kuba gezien. Daar wordt ook niet over gesproken in de door jou aangehaalde wikipagina. Voordat het Imperial werd, zaten er diverse goed bekend staande merkchassis in zoals anderen ook al aangaven.

Verder is Oost-Duits spul ook niet bijzonder problematisch, dus als het er wel ingezeten had; geen man overboord.

kuba milano 58

door Maurice ⌂ @, Dordrecht, 03.06.2018, 10:43 (358 dagen geleden) @ kuba milano

Mooi toestel nog.

Je hebt de versie , gezien het aantal knoppen, met radio toestel => Kuba 832

Dergelijke zijn prima te herstellen.
Zo te zien aan foto's van dergelijke radio chassis, eenvoudig van opzet
en reparatie.

Advies is voor nu toestel niet meer te gebruiken tot er aan gerepareerd is.
Gevolg kan zijn dat toestel anders onherstelbaar defect gaat en zou jammer zijn.

[image]

kuba milano 58

door martin72 @, Leersum, 03.06.2018, 13:25 (358 dagen geleden) @ kuba milano

Kun je ook aaangeven uit welke omgeving je komt? Mogelijk is er een forumlid die kan helpen in jouw omgeving.
Ik begrijp uit de reactie van John Hupse dat het gaat om een Körting radio chassis. Dit zijn toch echt wel kwalitatief goede produkten in tegenstelling tot wat wordt gezegd in enkele andere reakties.

kuba milano 58

door kuba milano @, 04.06.2018, 15:50 (357 dagen geleden) @ kuba milano

als ik hem aanzet doet ie het eerst wel maar na een tijdje valt het geluid uit de pde speler blijft wel draaien maar geen geluid meer de afstemmings lamp gaat uit.
de arm van de speler heeft een zwaar moment in het naar de plaat toe gaan en terug. ik ben eigenlijk op zoek naar iemand die mij wil helpen dit juweeltje weer helemaal klaar te maken. ik ben zelf woonachtig in emmen.

met vriendelijke groet ayzoo

kuba milano 58

door ruudtx @, 04.06.2018, 17:37 (356 dagen geleden) @ kuba milano

Klinkt als defecte koppel C tussen voor en eind versterker.
Niet meer aanzetten.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum