Hulp gevraagd bij herstellen Philips BX370u (Techniek Radio/TV)

door Bart @, 08.03.2018, 15:19 (377 dagen geleden)

Ik ben momenteel aan het proberen om een philips bx370u terug aan de praat te krijgen voor een vriend maar geraak er niet meer aan uit .
Voedingsgedeelte is ok , lampen zijn ok, Phono is ok maar krijg geen ontvangst met antenne .
Zijn er tips ?

Alvast bedankt

Hulp gevraagd bij herstellen Philips BX370u

door soundman2 @, Wouw, 08.03.2018, 15:45 (377 dagen geleden) @ Bart

Bedenk dat het een universeeltoestel is, dat houdt in dat het chassis rechtstreeks aan het lichtnet hangt. Dat geldt ook voor de pick-up aansluiting als daar niet de voorgeschreven scheidingstransformator is ingebouwd. M.a.w., de kans is groot dat op de PU aansluiting de volle 230 volt staat.
De fout voor ontvangst moet je zoeken in het HF deel van het toestel. Er kunnen talloze oorzaken zijn van geen ontvangst. Als je geen kennis hebt van de werking van een radio, kun je beter een keer naar de reparatiedag van de NVHR gaan, anders wordt het waarschijnlijk een hopeloze missie. Het lukraak uitwisselen van onderdelen, zonder enige meting te verrichten, levert zelden een werkend toestel op maar vaak wel veel meer ellende.
In de rubriek tips en truc staan wel wat adviezen, maar geen lijsten met voorkomende fouten in een bepaald toestel. Die zijn er gewoon niet.
Het toestel heeft geen ingebouwde antenne, dus om wat te ontvangen moet je in elk geval een antenne aansluiten op de antennebus. Een eindje draad met een banaanstekertje eraan zou al voldoende kunnen zijn.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum