downloaden bij rmorg (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 28.02.2018, 10:25 (2243 dagen geleden)

Sporadisch wil ik wel eens wat downloaden bij rmorg. Het downloaden lukt prima, maar o wee als de doc uit meer dan 9 pagina's bestaat, dan ben je een maand bezig in plaats van drie dagen. Is daar een oplossing voor. Ik heb geen zin in een betaalde oplossing. Omdat vermoedelijk geen enkele leverancier van docs ooit wat betaald heeft voor de rechten, wil ik daar ook niet voor betalen. Ik heb verder ook geen docs, waarop rmorg zit te wachten als tegenprestatie. Ik koop dus nooit van aanbieders (tegen soms belachelijke prijzen!). De docs op die sites worden doorgaans gratis aangeleverd of gewoon gejat.
Is er een betere oplossing?
Gelukkig kan ik wel terecht bij de NVHR, Elektrotanya (vaak jatwerk) en Wil Manshande, maar deze keer staat wat ik zoek alleen bij rmorg.
wie heeft een tip?

downloaden bij rmorg

door Armand @, 28.02.2018, 12:21 (2243 dagen geleden) @ soundman2
Bewerkt door Armand, 28.02.2018, 12:29

""Gelukkig kan ik wel terecht bij de NVHR, Elektrotanya (vaak jatwerk) en Wil Manshande, maar deze keer staat wat ik zoek alleen bij rmorg.""

't Is overal wel wat jatwerk.:-D

""wie heeft een tip?""

Wat zoek je? Welk toestel?
Wat de ene niet vindt of heeft, kan een andere misschien wel hebben of vinden.:-D

Groeten, Armand

downloaden bij rmorg

door soundman2 @, Wouw, 28.02.2018, 12:25 (2243 dagen geleden) @ Armand

downloaden bij rmorg

door Armand @, 28.02.2018, 12:50 (2243 dagen geleden) @ soundman2

Hier al gekeken of zoek je meer?

https://elektrotanya.com/blaupunkt_capri_sm.pdf/download.html

Groeten, Armand

downloaden bij rmorg

door soundman2 @, Wouw, 28.02.2018, 16:57 (2243 dagen geleden) @ Armand
Bewerkt door soundman2, 28.02.2018, 17:50

Dat is kras. ik heb hem daar niet gevonden terwijl hij er wel staat. Het is geen copie van RMORG. Buiten een watermerk hebben ze hier en daar op onopvallende plaatsen ook nog RMORG gezet. Die zie ik bij Tanya niet en het zijn er echt te veel om dat helemaal uit te pluizen.
Ik heb nu ook de print lay outs.
Bij RMORG kwam ik niet zo ver wegens de limiet. Bij RMORG staat wel de complete doc en dat was deze keer wel handig geweest.
Ik weet niet wanneer ik weer verder kan, maar na twee dagen nog steeds niets te downloaden.
Wie helpt mij?

downloaden bij rmorg

door bas b @, 28.02.2018, 22:23 (2243 dagen geleden) @ soundman2

Beste Soundman,

U heeft daarvoor 2 goede/aardige opties:

- Als u een eigen domein naam heeft, dan kan je met een catch all account elke keer een ander mail adres opgeven. Je moet dan even wat accounts aanmaken maar gaat sneller dan 2-3 dagen....
- Tijdelijke e-mail adressen gebruiken, je hebt diensten die je een email account geven voor een dag. http://www.asdasd.nl/ is er bijvoorbeeld 1 (niet getest)

Groeten,

Bas

ps: of stuur met de link en dan download ik hem zelf even.

downloaden bij rmorg

door Hans Op den Camp @, Leusden, 01.03.2018, 10:32 (2242 dagen geleden) @ bas b

Is het niet handiger om gewoon lid te worden van Rmorg dan al dat gedoe om een paar centen uit te sparen ;-)

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]

downloaden bij rmorg

door Wolfgang @, 01.03.2018, 12:04 (2242 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Is het niet handiger om gewoon lid te worden van Rmorg dan al dat gedoe om een paar centen uit te sparen ;-)

Dat is om zo meer waar, omdat het om Soundman2 gaat, die al jaren bekend staat voor zijn engagement in de electronica en ook in de toekomst een grote honger naar documentatie zal hebben.

Is dat zo, of heb ik gelijk?

Mvg, Wolfgang

downloaden bij rmorg

door Hans Op den Camp @, Leusden, 01.03.2018, 19:16 (2242 dagen geleden) @ Wolfgang

Is dat zo, of heb ik gelijk? Mvg, Wolfgang

Hallo Wolfgang,

Zo is het, als ik voor mijn andere hobby, antieke klokken, een prachtig boek met informatie over Comtoise Uhren van Siegfried Bergmann in Duitsland koop dan ben ik ook het nodige kwijt, maar dat heb ik graag voor de hobby over. Hobby mag mij best wat kosten, want het geeft zo veel plezier in je leven en anderen hebben ook hun best gedaan om al die informatie voor mij te verzamelen, te bundelen en beschikbaar te stellen. Het geeft tenslotte zo veel voldoening dat al die informatie voor je hobby beschikbaar is.
En om dan te zeggen dat je weigert te betalen voor zoiets moois wat een ander met heel veel moeite voor elkaar heeft gekregen en voor je heeft uitgezocht en gevonden ..... ja daar heb ik even geen woorden voor.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]

downloaden bij rmorg

door bas b @, 02.03.2018, 19:08 (2241 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Hans (en mogelijk anderen),

Misschien is het de volgende keer vriendelijker om gewoon te melden:
- "als u lid wordt kunt u meer downloaden (het kost X), hier is de link", of:
- "Om meer te downloaden zou u lid moeten worden, misschien kan ik u helpen?"

Het voorkomt het de maat nemen van een ander en bespaard u mogelijk unheimliche gevoel van het te kort schieten in woorden.

Met vriendelijke beginners groeten,

Bas

downloaden bij rmorg

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 02.03.2018, 22:30 (2241 dagen geleden) @ bas b

Helemaal mee eens. Ik hield bij mijn andere antwoord (waar ik straks even naar zal kijken) ook niet specifiek rekening met jou.

Waar het hier om ging, is dat soundman2 geen beginner is en zelfs electronicaprofessional is die -als het goed is, ik weet uit ervaring dat het niet altijd meezit- gemaakte kosten aan klanten kan doorrekenen. Hij hoort dus te weten dat het leven niet altijd over rozen gaat en hem is als ik me goed herinner ook al eens eerder gezegd dat het insturen van foto's of het aanvullen van informatie op rmorg best makkelijk is - zeker voor hem. Met een paar foto's kun je weer een heel tijdje vooruit.

Hoe dan ook zijn er meestal genoeg alternatieven online en offline om radiomuseum.org te vermijden als je het niet met hun werkwijze eens bent. Ik heb dat ook een paar jaar gedaan, totdat ik me afvroeg waarom ik er eigenlijk moeilijk over deed. Destijds had de NVHR geloof ik ook inschrijfgeld en sowieso een jaarlijks terugkerend bedrag en ook dat had ik er voor over, dus dan is de stap naar eenmalig inschrijven en vervolgens meedoen bij een tweede organisatie ook niet zo groot.

downloaden bij rmorg

door soundman2 @, Wouw, 03.03.2018, 15:29 (2240 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Waar het hier om ging, is dat soundman2 geen beginner is en zelfs electronicaprofessional is die -als het goed is, ik weet uit ervaring dat het niet altijd meezit- gemaakte kosten aan klanten kan doorrekenen. Hij hoort dus te weten dat het leven niet altijd over rozen gaat en hem is als ik me goed herinner ook al eens eerder gezegd dat het insturen van foto's of het aanvullen van informatie op rmorg best makkelijk is - zeker voor hem. Met een paar foto's kun je weer een heel tijdje vooruit.

Het klopt dat ik ook op professionele basis repareer en daar een vergoeding voor vraag. Daar is niets mis mee. Het gaat dan over apparatuur die ik aan professionele klanten heb geleverd en waarvoor ik ook de nazorg lever. Dat heeft niets van doen met het hobbymatige verschijnsel op de diverse fora.
Professionele klanten willen geen amateurs over de vloer. Van alle door mij geleverde apparatuur heb ik ook alle documentatie in huis en leveranciers, die niet bereid zijn om documentatie te verstrekken kunnen aan mij nog geen schroefje leveren.
Over het project waar dit allemaal over gaat, is een radiootje uit het begin van het transistortijdperk. Het is een vrij uniek ding en de eigenaar wilde het zelf niet verkwanselen.
Ook die eigenaar heb ik toegezegd dat de reparatie in principe kostenloos is, buiten de eventueel de noodzakelijk te maken kosten zoals verzendkosten en eventueel de kosten van te verwerven onderdelen. Heb ik de onderdelen zelf dan zijn die meestal helemaal gratis.
Overigens denk ik dat ik op de diverse fora redelijk scoor om reparaties op afstand uit te voeren. Dat kost tijd , energie, uitzoekwerk en dat allemaal gratis.
Het mag duidelijk zijn dat ik het deze keer niet eens ben met jouw visie.

downloaden bij rmorg

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 06.03.2018, 18:08 (2237 dagen geleden) @ soundman2

Om misverstanden te voorkomen: ik zeg niet dat je maar moet betalen omdat je zelf geld vraagt. Sowieso is er niets mis met zelf geld vragen, ik doe ueberhaupt geen gratis reparaties - alleen gratis forumadviezen, en ik weet dat jij ook graag anderen op weg helpt. Ook maak ik er net zo goed een sport van om informatie gratis te bemachtigen, maar soms is dat nou eenmaal niet simpel.

Ik herinner me dat we het er in het verleden wel eens over hadden, en dat jij toen aangaf niets terug te kunnen doen voor rmorg zodat het geen zin had om daar lid te worden. Daar zijn we het dan inderdaad niet over eens, want na 2 reparaties met behulp van hun schema's ben je nog láng niet zo ver dat je zelf foto's of schema's moet gaan insturen om krediet op te bouwen. Bovendien heb je zat materiaal om in te sturen. Waarschijnlijk ook genoeg om gratis lid te worden, dan bouw je voorafgaand aan je lidmaatschap credits op.

Vandaar mijn reactie, en zoals altijd niet rot bedoeld.

downloaden bij rmorg

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 03.03.2018, 16:29 (2240 dagen geleden) @ Maarten Bakker
Bewerkt door John Hupse †, 03.03.2018, 16:36

een eenmalig inschrijfgeld uit te sparen.

je betaalt bij RMorg voor slechts 1000 punten, en niet voor onbeperkt downloaden zoals men graag zou zien en vaak ook nog geloofd. 1000 punten staat voor het downloaden van bijvoorbeeld 6 service documenten met elk 10 pagina's (eenzijdig bedrukt).

Je hoeft mij niet te geloven, Ernst Erb zegt zelf over zijn puntensysteem: "I often get eMails complaining about the UACS". Ook: "It is possible to send an other PayPal by going to the page for a new membership when being logged out. It will give you another 1000 UACS points (66 schematics)." Lijkt me toch duidelijk hoe het daar werkt, Ernst geeft je gewoon 1000 punten na ontvangst van het "eenmalig inschrijfgeld".

Destijds had de NVHR geloof ik ook inschrijfgeld en sowieso een jaarlijks terugkerend bedrag

Je mag van mij alles geloven, maar de NVHR heeft een dergelijk systeem nooit gehanteerd. Vanaf de start was het gebruik van de online NVHR-schematheek gratis. Je betaalt alleen aan je eigen internetprovider voor de internetverbinding.

Beetje flauw van je om hier aan te komen met dit soort halve waarheden, als het goed met je gaat zou je beter moeten weten.

--
http://www.hupse.eu/radio

downloaden bij rmorg

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 06.03.2018, 18:19 (2237 dagen geleden) @ John Hupse †

Het is zeker niet mijn bedoeling halve waarheden te verkondigen, maar ik snap dat je mijn schrijven zo kon lezen, want het was inderdaad half. Ik zal het dus toelichten.

Met 66 schemapagina's kom je een heel eind - als incidenteel gebruiker heb je dan toch wat je nodig hebt en als veelgebruiker kun je zelf ook meer inbrengen. Ik snap gedeeltelijk dat er klachten over komen en ik zou het systeem ook graag anders zien, op zijn minst per schema en niet per schemablad. De filosofie achter het systeem is om mensen te stimuleren om zelf meer in te brengen. Ik heb er geen uitgesproken mening over of dat beter of slechter is dan de andere systemen (centraal geplaatst zoals NVHR en soortgelijke maar kleinere hobbysites, of diensten waar gebruikers op eigen initiatief kunnen uploaden en downloaden zoals Elektrotanya).

Wat de NVHR betreft: ik doelde daar simpelweg op het lidmaatschap van de vereniging, los van het gebruik van de schematheek. Meer om aan te geven dat een hobby nou eenmaal zo nu en dan geld kost, bijvoorbeeld om de bijbehorende instituten in stand te houden en dat het idee van inschrijfgeld ook niet helemaal vreemd is (al heeft de NVHR het afgeschaft, dat is natuurlijk wel fijn omdat het wat laagdrempeliger is op die manier). Ik neem aan dat ik als NVHR-lid wel meehelp de schematheek in stand te houden, maar het grootste deel van de contributie gaat daar niet naar toe.

downloaden bij rmorg

door soundman2 @, Wouw, 03.03.2018, 15:14 (2240 dagen geleden) @ Wolfgang
Bewerkt door soundman2, 03.03.2018, 15:45

Is het niet handiger om gewoon lid te worden van Rmorg dan al dat gedoe om een paar centen uit te sparen ;-)


Dat is om zo meer waar, omdat het om Soundman2 gaat, die al jaren bekend staat voor zijn engagement in de electronica en ook in de toekomst een grote honger naar documentatie zal hebben.

Is dat zo, of heb ik gelijk?

Mvg, Wolfgang

In de NVHR database staan veel bijdragen die ik geleverd heb. Allemaal gratis, zelf gescand etc. Ik wil niet dat mijn gratis bijdragen verkocht worden voor welk bedrag dan ook. Schema's zijn vaak nog niet eens eigendom van degene die ze in bezit heeft (auteursrechten). Ik gebruik regelmatig schema's, maar bezit ook de kennis om een groot aantal reparaties zonder doc te doen. Ik heb menig schema verkregen door zgn back-engineering, dus vanuit een live toestand weer papieren docs te genereren. Velen werken zo als ik en de meeste doc's kan ik zonder problemen krijgen. Soms heb je iets unieks nodig. Ik ga daarvoor geen lid worden en ook niet mijn bijdragen beschikbaar stellen aan lieden waarvoor geld belangrijker is dan hobby.
Overigens die grote honger van Soundman2 valt wel mee. Meestal is het om iemand te helpen die niet zo bedreven is in electronica. Daar vraag ik buiten de verzendkosten geen cent voor.
Als ik anderen niet help dan is de honger ook over. Dan zal nog vaker het advies verschijnen: "Vervang eerst alles wat condensator heet" Voorbeelden te over van lieden die daar mee het bos zijn ingestuurd.

downloaden bij rmorg

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 06.03.2018, 18:24 (2237 dagen geleden) @ soundman2

Op een puntje na is alles wel gezegd denk ik. Je schrijft dat je niet graag ziet dat schema's die jij gescand hebt, verkocht worden. Doel je daarmee op rmorg? Bij mijn beste weten verkopen die geen schema's, al zal het wel voorkomen dat mensen alleen lid worden om een schema te bemachtigen.

downloaden bij rmorg

door soundman2 @, Wouw, 06.03.2018, 18:44 (2237 dagen geleden) @ Maarten Bakker

De bijdrage van John Hupse doet anders vermoeden.

downloaden bij rmorg

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 02.03.2018, 18:24 (2241 dagen geleden) @ bas b

Ik sluit mij bij Wolfgang aan. Wat een bokkesprongen om voor een enthousiast hobbyist en reparatievakman (!) een eenmalig inschrijfgeld uit te sparen. Moeite spaart hij er niet mee uit.

Overigens zeg ik er normaal nooit wat van en ga ik zeker niet lopen klikken, maar dat doorsturen wat je voorstelt zou je theoretisch zelf in de problemen kunnen brengen met je lidmaatschap. Just saying.

downloaden bij rmorg

door bas b @, 02.03.2018, 19:10 (2241 dagen geleden) @ Maarten Bakker
Bewerkt door bas b, 02.03.2018, 19:28

Dank, ik wist dit niet. Ik nam aan dat het meer een soort beveiliging was tegen overmatig downloaden om zo de load op de server te besparen. Verkeerde aanname dus. Ik ga even kijken wat het lidmaatschap me kost (en of het zin heeft).

Bas

edit (net gekeken): Als je download staat nergens (of heel onduidelijk) dat je lid kan worden om meer te downloaden. Je moet er echt naar zoeken. Uiteindelijk gevonden, 25 euro eenmalig. Het is nogal een procedure, maar dan kan je denk ik(..) zo veel downloaden als je wilt: https://www.radiomuseum.org/dsp_anmeldungskosten.cfm.

downloaden bij rmorg

door Hugo Sneyers ⌂ @, Tongeren Belgie, 02.03.2018, 19:55 (2241 dagen geleden) @ bas b

25 euro eenmalig. Het is nogal een procedure, maar dan kan je denk ik(..) zo veel downloaden als je wilt: https://www.radiomuseum.org/dsp_anmeldungskosten.cfm.

Neen, je kan niet naar hartelust downloaden, er word ook een beetje een tegenprestatie van je verwacht.
Lees hier hoe geven en nemen in zijn werk gaat: https://www.radiomuseum.org/forum/gerechtere_verteilung_von_geben_und_nehmen.html

Groeten .... Hugo Sneyers

downloaden bij rmorg

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 02.03.2018, 20:40 (2241 dagen geleden) @ bas b
Bewerkt door John Hupse †, 02.03.2018, 21:13

Wanneer je hebt betaald krijg je van RMorg 1000 punten. Hiermee kan je 66 pagina's downloaden.

(in RMorg-taal: A new member who has paid the one time fee receives 1000 points - this yelds 66 schematic pages (cost - 15 points) - or a combination of images (-3 points) and schematics).

Je kunt in totaal dus 1 document downloaden van 66 pagina's, of 2 van 33 pagina's, of 3 van 22 pagina's enz.

Daarna moet je opnieuw betalen voor 1000 punten, dit gaat via PayPal.

Je kunt echter ook punten verdienen met het uploaden naar RMorg. Ik krijg zeer regelmatig verzoeken om NVHR-schema's te splitsen in losse pagina's, zodat deze eenvoudiger naar RMorg kunnen worden doorgesluisd. Ter informatie: daar begin ik niet aan.

--
http://www.hupse.eu/radio

downloaden bij rmorg

door soundman2 @, Wouw, 03.03.2018, 15:36 (2240 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Ik sluit mij bij Wolfgang aan. Wat een bokkesprongen om voor een enthousiast hobbyist en reparatievakman (!) een eenmalig inschrijfgeld uit te sparen. Moeite spaart hij er niet mee uit.

Overigens zeg ik er normaal nooit wat van en ga ik zeker niet lopen klikken, maar dat doorsturen wat je voorstelt zou je theoretisch zelf in de problemen kunnen brengen met je lidmaatschap. Just saying.

Geen moeite is mij teveel hoor. Er zijn zelfs betalende leden die na een tijd niets meer kunnen downloaden omdat ze te weinig bijdragen leveren. Waarom zouden leden niet iets door mogen sturen? RMORG doet niets anders dan bijdragen van anderen verkopen. Dan heb ik het nog niet eens over auteursrechten etc.

downloaden bij rmorg

door soundman2 @, Wouw, 03.03.2018, 15:39 (2240 dagen geleden) @ bas b

Zolang mijn ip nummer hetzelfde blijft, werkt dat niet.

downloaden bij rmorg

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 28.02.2018, 14:29 (2243 dagen geleden) @ soundman2

Als zij als enige de doc hebben, is het kennelijk geen jatwerk. Verder kopieert inderdaad iedereen van iedereen zo ongeveer.

Ik vind het systeem van schema's per pagina in plaats van per pdf verouderd, maar heb momenteel geen tijd en prioriteit om dat aan te kaarten.

Dat gezegd hebbende, is eenmalig inschrijfgeld toch geen ramp. Ik betaal ook elke maand aan Euras voor schema's en info, en dat is wel wat meer.

Verder kun je als tegenprestatie ook foto's van apparaten plaatsen en informatie aanleggen of aanvullen.

downloaden bij rmorg

door Piet Blaas ⌂ @, Arnhem, 28.02.2018, 20:13 (2243 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Verder kun je als tegenprestatie ook foto's van apparaten plaatsen en informatie aanleggen of aanvullen.

En in tegenstelling tot de manuals of schema's zijn ze wat betreft foto's wat minder kritisch. Als je foto maar iets van de andere op RMorg staande foto's afwijkt wordt die al snel geaccepteerd. Het kost dus niet zo heel veel moeite om je credit op te hogen. :-)

--
Groeten,

Piet.

[image]

downloaden bij rmorg

door soundman2 @, Wouw, 03.03.2018, 15:53 (2240 dagen geleden) @ Piet Blaas

In mijn openingsbijdrage gaf ik al aan dat ik sporadisch wat download van RMORG. Als ik het dan goed lees in latere bijdragen, zou dat er op neer komen dat de door mij gewenste doc 25 euro kost. Wellicht heb ik over een paar jaar weer eens wat nodig. Wie zegt dat mijn account dan nog geldig is?
Al die poespas en gemekker heb ik bij de NVHR geen last van en ik stuur ze graag een bijdrage als die er nog niet instaat. Ik vraag daar helemaal niets voor, terwijl een beetje fatsoenlijk digitaliseren (scannen) ook best wat tijd kost. Ik heb geen werkgever waar ik dat in de uren van de baas op geavanceerde machines kan doen.........

downloaden bij rmorg

door Maurice ⌂ @, Dordrecht, 04.03.2018, 01:51 (2239 dagen geleden) @ soundman2

De stok achter de deur betreft uploaden was natuurlijk lange tijd een mooi gegeven
om de site vrij snel goed gevuld te krijgen.
Bij vollopen wordt het wel steeds lastiger wat unieks te vinden.

Immers als alleen vrijblijvend was was het lang niet zo vol geweest.

Steek je vinger maar eens op hoeveel hier een upload ri NVHR gedaan hebben.
Zullen er maar weinig zijn.

Kost tijd dat scannen zeer zeker.

Ook ik vind heden wat overtrokken dat stringente regime maar heb er uitstekend begrip voor.
Voorkomt juist ook het leeg lurken om op een "eigen site" vervolgens neer te zetten.

Belangrijker:
Kennelijk staan nog steeds de diverse sites niet vol genoeg.
Zie de vele vragen over type buizen, trafo's en toestellen hier.

Er is dus nog ruim genoeg werk te verzetten.

downloaden bij rmorg

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 04.03.2018, 09:51 (2239 dagen geleden) @ Maurice

Kennelijk staan nog steeds de diverse sites niet vol genoeg. Zie de vele vragen over type buizen, trafo's en toestellen hier.

Het blijkt steeds weer dat je de meeste vragen kunt beantwoorden na wat zoekwerk, ik beperk me hierbij meestal tot de NVHR website. Het is uiteraard gemakkelijker om de vraag gewoon op een forum te stellen en het zoekwerk door iemand anders te laten doen. Dit is het nieuwe "normaal". Je leert er echter maar weinig van, dat is al lang bekend.

Voor verreweg de meeste vragen die hier worden gesteld is het antwoord te vinden in het forumarchief, in de Tips&Trucs sectie en op de NVHR-website. Soms wordt mij gevraagd om te verklaren waar ik iets heb gevonden, ik zeg dat dan gewoon en vervolgens zegt men dan "ik kan het zelf niet vinden op google". De meeste forumbezoekers hebben geen idee hoe om te gaan met moderne hulpmiddelen zoals het internet, ze dolen liever rond op zo'n advertentiesite.

Je vraag "Steek je vinger maar eens op hoeveel hier een upload ri NVHR gedaan hebben. Zullen er maar weinig zijn." is een retorische vraag, om verschillende redenen. Het is kennelijk de bedoeling dat de forumbezoekers zich aangesproken voelen en voor waarheid aannemen wat je hier suggereert.

We ontvangen bij schema@nvhr.nl maar heel weinig documentatie afkomstig van commerciële websites, ondanks jouw suggesties. De documentatie die daar vandaan komt is bovendien meestal al aanwezig op de NVHR database-server. Niet zelden staat er zelfs al een NVHR stempel op de documenten die men opstuurt.

Dat geldt niet voor de enkele nog overgebleven ervaren hobbyist op dit forum, je bent zelf immers iemand die trouw bijdraagt, ook aan de schematheek. Hiervoor dank!

--
http://www.hupse.eu/radio

downloaden bij rmorg

door Maurice ⌂ @, Dordrecht, 28.02.2018, 18:49 (2243 dagen geleden) @ soundman2
Bewerkt door Maurice, 28.02.2018, 19:00

Je betaald eigenlijk voor de dienst.
Niet de schema's zelf die worden door verzamelaars aangeboden.

Rmorg stamt uit de tijd dat schema's moesten worden gekopieerd en per post verzonden.
Of tegen grote bedragen aangekocht en kreeg je ook een kopie per post.

Ik heb bv van NVHR ook nog gekochte kopie schema's liggen.
Zo ging dat.

Daarnaast had bv Kees v Dijke een BBS draaien met schema's.
Dat is jaren 1995-ergens dacht 2004 dat die in de lucht was.
Via modem downloaden.

Geweldige technieken en je was al blij dat je iets kon downloaden.
Daarvoor kon je bij Philips service voor 25cent per pag een kopie maken ter plekke uit de boeken.
Of als je mazzel had zat er in het toestel nog wat papier werk.
Maar was die een keer reeds gerepareerd hed je voorganger die natuurlijk.

Rmorg is er voor 2 redenen.
1 de schema's maar zeer zeker ook de grote database aan toestellen die velen met informatie
er op gezet hebben.

Maar weinig sites die dat evenaren.

Edit 2010 draaide de BBS nog van Kees...
[image]

downloaden bij rmorg

door soundman2 @, Wouw, 06.03.2018, 17:29 (2237 dagen geleden) @ soundman2

Ondanks de niet altijd positieve bijdragen aan dit topic en de downloadperikelen bij RMORG, heb ik het radiootje toch weer prima spelend kunnen krijgen. Na 55 jaar waren zelfs de AF117 transistoren nog in tact. Een aantal fouten in HF, MF en LF opgelost. Ik moet wel verklappen, dat ik daarbij prima geholpen ben door een aantal van mijn gewaardeerde vaste medewerkers:
Een meetzender
Een audiogenerator
Een scope
Een AC-millivoltmeter
Een universeelmeter
en nog wat meer
Ze hebben me veel onnodig en tijdrovend werk bespaard en mij behoed voor het vergeefs uitwisselen van niet defecte onderdelen.
Ze leveren geen onnodig commentaar en wat ze me vertellen is in elk geval juist.
Dank ook voor de diverse positieve bijdragen ook via het envelopje.

downloaden bij rmorg

door Hugo Sneyers ⌂ @, Tongeren Belgie, 07.03.2018, 13:32 (2236 dagen geleden) @ soundman2

Hallo Henk,

Ik ben nieuwsgierig naar wat er nu allemaal mis was met dit radiootje.
Misschien kan je op het transistorforum daar iets over vertellen ?

Groeten .... Hugo Sneyers

downloaden bij rmorg

door Forumbeheer @, 07.03.2018, 14:12 (2236 dagen geleden) @ soundman2

Nu het downloaden bij rmorg uitvoerig is besproken en de Capri Portabel Serie E, waar TS's klacht/vraag zijn oorsprong vindt, een transistorapparaat blijkt te zijn, sluiten wij deze draad.

Forumbeheer.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum