Agenda van evenementen, markten en beurzen (Agenda)

door Admin @, 17.10.2013, 08:00 (3336 dagen geleden)

Beste forumgebruikers,

Gezien het aantal aanvragen voor een tijdelijk bovenaan de eerste pagina 'vastgeprikte' (zgn. 'sticky' ) vermelding van een evenement, markt, of beurs, is de categorie “Agenda” in het leven geroepen.
Deze rubriek is uitsluitend voor aankondiging- en omschrijving bestemd, dus niet voor commentaar.
Degene die niet geïnteresseerd is in deze categorie, kan hem uitzetten in zijn/haar profiel.

Aankondigingen in deze categorie worden niet standaard in de 'sticky-lijst' opgenomen. Dit gebeurt alleen na een verzoek per e-mail aan het forumbeheer, waarbij als regel geldt dat de aankondiging slechts 'sticky' staat gedurende zo'n vijf weken voor de aangekondigde dag.
Een uitzondering wordt - op verzoek - gemaakt voor langdurige éénmalige evenementen in tentoonstellingsruimten (musea, etc.).

Aankondigingen die op eigen houtje, of langer dan ± vijf weken voor de aangekondigde dag, zijn geplaatst zullen -zoals andere forumbijdragen- langzaam weer uit beeld verdwijnen.

Houd zelf vooral ook de uitgebreide agenda van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio NVHR in de gaten!

Admin.

Wo. 7 dec. - LC-Kring over Batterijbuizen (Online)

door agenda @, 20.11.2022, 21:04 (14 dagen geleden) @ Admin

Beste Radiovrienden,

De Leren- en ContactKring van december is niet op de tweede, maar dit keer de eerste woensdag van de maand. Je bent uitgenodigd om mee te doen met een bespreking van Batterijbuizen.
Over batterijbuizen is heel veel te vertellen en ik kan niet alles in de lezing stoppen. Als je vragen over iets hebt, mail me en dan probeer ik die kwestie wel in het verhaal op te nemen.

Tijd: Woensdag 7 december 2022 vanaf 19.30
Waar: Jitsi kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's: https://www.dropbox.com/s/algnphzhgr40rd6/BatteBuizen.pptx?dl=1


Radio's met Batterijbuizen:
Buizenradio's gebruiken nogal wat energie, maar helaas is een lichtnet niet overal voorhanden, en daarom waren er ook buizenradio's die op batterijen werkten. De jaren vijftig waren de Gouden Periode van deze Batterijontvangers.
In deze lezing kijken we eerst naar de ontwikkeling van batterijradio's, beginnend bij de jaren twintig radio's die allemaal batterijgevoed waren, tot hun zeer plotselinge massale uitsterving in 1958. Batterijbuizenradio's zijn allereerst gewoon buizenradio's, maar als je er eentje gaat repareren kun je toch wel een paar onbekende, maar gelukkig niet onbegrijpelijke, schakelingen tegenkomen. De vraag hoe je batterijradio's in de 21e eeuw (nu de speciale batterijen niet meer te krijgen zijn) kunt voeden, zullen we wel bespreken maar niet beantwoorden. Het is ook leuk om even te kijken naar de allerkleinste buizentoestellen, namelijk hoorapparaten en de Tecla zakradio.
Als het lukt, krijgen jullie ook batterijradio's te horen en te zien.

Hoe werkte Jitsi ook al weer?
https://webspace.science.uu.nl/~tel00101/FotoAlbum/RadioCorner/Articles/JitsiGebruik.htm

Ik hoop jullie te zien op 7 december!
Gerard.

[image]

[image]

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum