Agenda van evenementen, markten en beurzen (Agenda)

door Admin @, 17.10.2013, 08:00 (2735 dagen geleden)

Beste forumgebruikers,

Gezien het aantal aanvragen voor een tijdelijk bovenaan de eerste pagina 'vastgeprikte' (zgn. "sticky" ) vermelding van een evenement, markt, of beurs, is de categorie “Agenda” in het leven geroepen.
Deze rubriek is uitsluitend voor aankondiging- en omschrijving bestemd, dus niet voor commentaar.
Degene die niet geïnteresseerd is in deze categorie, kan hem uitzetten in zijn/haar profiel.

Otto (admin)

Aanvulling: Aankondigingen in deze categorie worden niet standaard in de "sticky-lijst" opgenomen. Dit gebeurt alleen na een verzoek per e-mail aan het forumbeheer, waarbij als regel geldt dat de aankondiging slechts "sticky" staat gedurende maximaal drie weken voor de aangekondigde dag.
Een uitzondering wordt - op verzoek - gemaakt voor langdurige éénmalige evenementen in tentoonstellingsruimten (musea, etc.).

Aankondigingen die op eigen houtje, of langer dan drie weken voor de aangekondigde dag, zijn geplaatst zullen -zoals andere forumbijdragen- langzaam weer uit beeld verdwijnen.

Houd zelf vooral ook de uitgebreide agenda van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio NVHR in de gaten!

Museum Beeld en Geluid gesloten : heropent medio 2022

door agenda @, 10.09.2020, 17:00 (214 dagen geleden) @ Admin

Museum Beeld en Geluid in Hilversum, opent medio 2022, na ingrijpende verbouwing, opnieuw de deuren.

Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

wo. 14 apr. - LC-Kring over Ballast-condensator - on line

door gerard ⌂ @, Zeist, 22.03.2021, 16:43 (21 dagen geleden) @ Admin

Mails ontvangen over de LC-Kring? Meld je aan!

Op NFOR komt vaak de beruchte defecte groene serieweestand in U-toestellen ter sprake, en ook het aanpassen van 110V radio's met een autotrafo. De LC-Kring bespreekt de tweede woensdag van april voeding via een ballast-condensator als oplossing voor oude en nieuwe problemen.

Wanneer? Woensdag 14 april om 19.30.
Waar: op Jitsi, kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's? https://www.dropbox.com/s/3ry9zggtgpat8kj/BallastC.pptx?dl=1
Toegang en deelname is gratis!

Een Condensator als Ballast
In de eerste minuten van deze spreekbeurt krijg je een tip om snel 20 euro te verdienen.
Kun je een kapotte serieweerstand in een UUtje vervangen of 110V radio's op 230V laten spelen met een condensator? Een te hoge voedingsspanning kun je wegwerken met een serieweerstand, zoals Philips deed in de bekende UUtjes. Een modernere, en ook betere, oplossing is het gebruik van een condensator als ballast. De condensator is goedkoop, verspilt geen energie, en verwarmt zijn omgeving niet, zodat compacte bouw mogelijk is.
We bekijken de theorie en toepassingen van deze voedingen (ballast, bleeder, limiter, load, piekspanning, pulsbelasting, LED-lamp, schakelklok, Senseo, Senseo-syndroom). We rekenen alles door met formules over spanning en stroom, impedantie, condensator laden, etc, verwerkt in CapCalc.
Dan gaan wij natuurlijk zeer uitgebreid in op de ballast-condensator in een U-toestel. Om 110V toestellen geschikt te maken voor 230V, heeft de condensator veel voordelen boven een weerstand, diode of transformator. De meest uitgekookte voeding is het Sanshin-schema, waarvan voorbeelden worden getoond met 100mA, 150mA en 300mA gloeiketens.
De spreekbeurt eindigt met de nachtmerrie van elke scholier: huiswerk!

Ik hoop je te zien de 14e!
Gerard Tel.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum