Agenda van evenementen, markten en beurzen (Agenda)

door Admin @, 17.10.2013, 08:00 (2455 dagen geleden)

Beste forumgebruikers,

Gezien het aantal aanvragen voor een tijdelijk bovenaan de eerste pagina 'vastgeprikte' (zgn. "sticky" ) vermelding van een evenement, markt, of beurs, is de categorie “Agenda” in het leven geroepen.
Deze rubriek is uitsluitend voor aankondiging- en omschrijving bestemd, dus niet voor commentaar.
Degene die niet geïnteresseerd is in deze categorie, kan hem uitzetten in zijn/haar profiel.

Otto (admin)

Aanvulling: Aankondigingen in deze categorie worden niet standaard in de "sticky-lijst" opgenomen. Dit gebeurt alleen na een verzoek per e-mail aan het forumbeheer, waarbij als regel geldt dat de aankondiging slechts "sticky" staat gedurende maximaal drie weken voor de aangekondigde dag.
Een uitzondering wordt - op verzoek - gemaakt voor langdurige éénmalige evenementen in tentoonstellingsruimten (musea, etc.).

Aankondigingen die op eigen houtje, of langer dan drie weken voor de aangekondigde dag, zijn geplaatst zullen -zoals andere forumbijdragen- langzaam weer uit beeld verdwijnen.

Houd zelf vooral ook de uitgebreide agenda van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio NVHR in de gaten!

wo. 08 juli - 'Korte golf in de jaren vijftig' - online

door agenda @, 17.06.2020, 12:17 (20 dagen geleden) @ Admin

De Leren- en Contact-Kring (LC-Kring) presenteert op de tweede woensdag van juli een online lezing en ontmoeting met thema "Kortegolf in de jaren vijftig"

Spreker: Gerard Tel
Tijd: 8 juli 2020 om 20 uur
Titel: Kortegolf in de jaren vijftig

Philips sloot de jaren veertig af met een lijn van fantastische kortegolfradio's, zoals de BX680, BX580, BX480, BX591, BX594, BX690. Vaak weer in verschillende varianten leverbaar, zoals een houten of kunststof kast of tropentoestellen. Maar de concurrentie (Pye, Eddystone) zat natuurlijk ook niet stil.
Wat was er in die jaren vijftig te horen en hoe moeilijk was dat? Emigrant Henk vertelt over de ontvangst van de Wereldomroep in Australië. In oktober 1957 probeerden velen de Spoetnik te ontvangen, maar succes daarbij was vrijwel uitgesloten. We kijken naar twee pogingen van Gerard om kortegolf-wrakken nieuw leven in te blazen als communicatie-ontvanger voor de 21e eeuw.
Deze lezing heeft enige overlap met die over Philips Kortegolfradio's (Radiocafé, 9 april 2019), maar ook enkele nieuwe onderwerpen en inzichten.

Meedoen is gratis en simpel: ga op 8 juli tegen acht uur naar
https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Diaserie bij deze lezing:
https://www.dropbox.com/s/hveix83nvr4c16p/Kort50.pptx?dl=0
Zelf voor drankjes en hapjes zorgen!

Hoe gebruik je Jitsi:

Zet je microfoon liefst UIT (mute), en alleen AAN als je iets wilt zeggen. Op een laptop kun je daarvoor de spatiebalk gebruiken als push-to-talk.
Op een telefoon of iPad kun je de app "Jitsi Meet" installeren. De eerste keer moet je wat gegevens invullen, daarna doe je heel soepel mee.
Ben je onzeker of het werkt, test dan je apparaat en app/browser eerst op bovenstaand kanaal (je zult er meestal als enige zijn).
Zie verder https://www.staff.science.uu.nl/~tel00101/FotoAlbum/RadioCorner/Articles/JitsiGebruik.htm

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum