Agenda van evenementen, markten en beurzen (Agenda)

door Admin @, 17.10.2013, 08:00 (3019 dagen geleden)

Beste forumgebruikers,

Gezien het aantal aanvragen voor een tijdelijk bovenaan de eerste pagina 'vastgeprikte' (zgn. "sticky" ) vermelding van een evenement, markt, of beurs, is de categorie “Agenda” in het leven geroepen.
Deze rubriek is uitsluitend voor aankondiging- en omschrijving bestemd, dus niet voor commentaar.
Degene die niet geïnteresseerd is in deze categorie, kan hem uitzetten in zijn/haar profiel.

Otto (admin)

Aanvulling: Aankondigingen in deze categorie worden niet standaard in de "sticky-lijst" opgenomen. Dit gebeurt alleen na een verzoek per e-mail aan het forumbeheer, waarbij als regel geldt dat de aankondiging slechts "sticky" staat gedurende maximaal drie weken voor de aangekondigde dag.
Een uitzondering wordt - op verzoek - gemaakt voor langdurige éénmalige evenementen in tentoonstellingsruimten (musea, etc.).

Aankondigingen die op eigen houtje, of langer dan drie weken voor de aangekondigde dag, zijn geplaatst zullen -zoals andere forumbijdragen- langzaam weer uit beeld verdwijnen.

Houd zelf vooral ook de uitgebreide agenda van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio NVHR in de gaten!

Museum Beeld en Geluid gesloten : heropent najaar 2022

door agenda @, 10.09.2020, 17:00 (499 dagen geleden) @ Admin

Museum Beeld en Geluid in Hilversum, opent najaar 2022, na ingrijpende verbouwing, opnieuw de deuren.

[image]

[image]

Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

https://www.beeldengeluid.nl/bezoek/het-nieuwe-mediamuseum

Wo 9 febr. - LC-Kring (online) - Piratenzenders

door gerard ⌂ @, Zeist, 21.01.2022, 11:52 (20 uur, 58 minuten geleden) @ Admin

Je bent uitgenodigd voor de Leren- en Contact-Kring van 9 februari over Piratenzenders.
Als je vragen hierover hebt, mag je die natuurlijk vantevoren aan me mailen. Als je gegevens of zelfs foto's hebt van een eigen zender die je ooit hebt gehad, zou ik die ook graag aan de spreekbeurt toevoegen.

Wanneer ook al weer? Woensdag 9 februari 2022 om 19.30.
Waar? Jitsi kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's? https://www.dropbox.com/s/2vrao0iigjz5dwf/Piraten.pptx?dl=1
De LC-Kring is online.
Deelname is open voor alle geïnteresseerden en gratis.
Hapjes en drankjes zelf klaarzetten.

Piratenzenders:
Illegale zenders bestaan in bijna elk land, maar in Nederland heeft de etherpiraterij vrijwel de omvang van een nationale volkssport. Vooral in Oost-Nederland worden vanuit duizenden schuurtjes, keukens en zolders illegale uitzendingen verzorgd, die veel beluisterd worden en grote steun van de bevolking genieten.
Hoe gaan deze verborgen zenders te werk en met wat voor apparatuur? Waarom wordt etherpiraterij als misdrijf gezien, en hoe wordt er tegen opgetreden? En waarom zijn de illegale zenders al decennia lang zo ongelofelijk populair?
We gaan natuurlijk niet zelf zenden tijdens de spreekbeurt, maar luisteren mag gelukkig altijd. Wat is er nodig om piraten te ontvangen? We proberen een 180m-piraat te beluisteren.

Het gebruik van Jitsi:
Over het algemeen komen beeld en geluid goed over via Jitsi en is de lezing dan ook goed te volgen. Helaas loopt soms de diaserie vast; om hiervan geen last te hebben, kun je de serie (kort!) vantevoren downloaden en deze op een aparte tablet of telefoon erbij houden. Je mag natuurlijk altijd vragen stellen of iets bijdragen, maar wil je verder je microfoon dempen om bijgeluiden te voorkomen? Ben je onzeker of alles werkt, kijk dan vantevoren even rond op het Jitsi-kanaal.

Wil je mails over de LC-Kring ontvangen? Meld je aan bij mij!
De LC-Kring van maart gaat over de Rogers-Majestic 9M523 uit 1939.

Gerard Tel.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum