Agenda van evenementen, markten en beurzen (Agenda)

door Admin @, 17.10.2013, 08:00 (3627 dagen geleden)

Beste forumgebruikers,

Gezien het aantal aanvragen voor een tijdelijk bovenaan de eerste pagina 'vastgeprikte' (zgn. 'sticky' ) vermelding van een evenement, markt, of beurs, is de categorie “Agenda” in het leven geroepen.
Deze rubriek is uitsluitend voor aankondiging- en omschrijving bestemd, dus niet voor commentaar.
Degene die niet geïnteresseerd is in deze categorie, kan hem uitzetten in zijn/haar profiel.

Aankondigingen in deze categorie worden niet standaard in de 'sticky-lijst' opgenomen. Dit gebeurt alleen na een verzoek per e-mail aan het forumbeheer, waarbij als regel geldt dat de aankondiging slechts 'sticky' staat gedurende zo'n vijf weken voor de aangekondigde dag.
Een uitzondering wordt - op verzoek - gemaakt voor langdurige éénmalige evenementen in tentoonstellingsruimten (musea, etc.).

Aankondigingen die op eigen houtje, of langer dan ± vijf weken voor de aangekondigde dag, zijn geplaatst zullen -zoals andere forumbijdragen- langzaam weer uit beeld verdwijnen.

Houd zelf vooral ook de uitgebreide agenda van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio NVHR in de gaten!

Admin.

Za. 23 sept. e.v. - Secret Communications 4 - Duivendrecht

door agenda @, 14.08.2023, 16:43 (39 dagen geleden) @ Admin

Secret Communications 4

Dit najaar is het weer zover. Voor de vierde keer slaat het Crypto Museum uit Eindhoven de handen ineen met het Centrum voor Duitse Verbindingen een Aanverwante Technologieën (CVD&T) - het privémuseum van Arthur Bauer in Duivendrecht.

Tijdens de openingsdagen kunt u kennis maken met zeldzame cryptografische machines, zoals de beroemde Duitse Enigma waarvan maar liefst zes verschillende typen getoond en gedemonstreerd zullen worden. Eén daarvan - de Enigma G - is nieuw in de collectie.

[image]

Daarnaast ruime aandacht voor één van de grootste spionageschandalen van de afgelopen 50 jaar: Operatie Rubicon. In deze geheime operatie kochten de Duitse inlichtingendienst BND en de Amerikaanse CIA in 1970 in het diepste geheim de grootste producent van crypto machines voor de civiele markt - het Zwitserse bedrijf Crypto AG. Ze gebruikten het om meer dan 130 landen te bespioneren. Alle hoofrolspelers uit deze spannende thriller zijn hier te zien.

Dit keer zal ook aandacht worden besteed aan optische vormen van geheime communicatie, zoals het zogenaamde 'Lichtsprechgerät' dat door de Oost-Duitse Stasi werd gebruikt om onbespied met agenten aan de andere kant van de Berlijnse muur te communiceren.

[image]

En ten slotte kunt u zien hoe tijdens de Koude Oorlog de enige echt onkraakbare code - het one-time pad - werd gebruikt op de Hotline tussen Washington en Moskou om een Derde Wereldoorlog te voorkomen. Compleet met live demonstraties.

Mis het niet, want dit is een van de zeldzame keren dat het Crypto Museum een fors deel van haar collectie laat zien. Maak gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen aan de conservatoren. Dit jaar is voor het eerst een tweetal weekenden ingepland waarop het museum op twee achtereenvolgende dagen geopend zal zijn. Op deze dagen bent u welkom:

[image]

De deuren zijn geopend van 10:00 tot 17:00. De toegang is gratis, evenals koffie, thee en broodjes.

Adres: Kloosterstraat 25, 1115 BJ Duivendrecht (bij Amsterdam, Nederland).

Voor meer informatie: www.cryptomuseum.com

Za. 23 sept. - Radio Onderden Markt ‘De Lichtmis’ - Meppel

door Otto Tuil ⌂ @, Drenthe, 09.09.2023, 15:15 (13 dagen geleden) @ Admin

De Radio Onderdelen Markt (ROM) in Meppel is al jarenlang een begrip onder radiozend- en luisteramateurs. Op 23 september 2023 vindt deze markt voor de 40e keer plaats op het parkeerterrein van wegrestaurant De Lichtmis. De markt is geopend van 08.30 uur tot 16.00 uur en biedt een groot aanbod van gebruikte en nieuwe elektronica, computers en hardware.

De markt is een ideale plek voor de knutselende radiozend- en luisteramateur om inspiratie op te doen en nieuwe en/of gebruikte materialen aan te schaffen. De variatie in het aanbod is groot, waardoor er voor ieder wat wils is. Of je nu op zoek bent naar onderdelen voor je nieuwste project of gewoon nieuwsgierig bent naar de gadgets op het gebied van radio- en zendapparatuur, bij de Lichtmis vind je het allemaal.

Bron: https://www.rtlsdr.nl/events/radio-onderdelen-markt-de-lichtmis-meppel-2023/

Di. 26 sept. - Radiocafé - Geheime operatie... - Driebergen

door agenda @, 14.09.2023, 18:43 (8 dagen geleden) @ Admin

[image]

Za. 07 okt. - Radio Onderdelen Markt - Assen

door agenda @, 16.09.2023, 14:06 (6 dagen geleden) @ Admin

Op zaterdag 7 oktober 2023 vindt de jubileum beurs “40 jaar Radio Onderdelen Markten in Assen” plaats in de Veilinghallen (Flowerdome) van Eelde.

Naast jaren actief contesten op VHF en hoger, heeft de stichting Radio Contest Groep Assen in 40 jaar tijd meer dan 60 beurzen georganiseerd op gebied van computer techniek en radio hobby. Hierdoor hebben we allerlei amateur projecten kunnen ondersteunen in de noordelijke provincies evenals de repeatergroepen in deze regio.

Deze beurs wordt gehouden voor zendamateurs, luisterstations, geïnteresseerden in de radio- en ATV techniek. Maar ook voor hobby enthousiasten op computer gebied, elektronica en zelfbouw is er genoeg te beleven. Er is een ruime mate van aanvoer van nieuwe en gebruikte spullen in allerlei variëteit.

We gaan ook weer stands inrichten waar demonstraties worden gegeven over de mogelijkheden van radio, elektronica, mini PC’s, opleidingen en dergelijke. We rekenen weer op een grote opkomst. Tevens zal er weer voldoende ruimte zijn voor onderling QSO onder genot van een hapje en drankje.

Otto Tuil.

Bron: https://www.veron.nl/nieuws/radio-onderdelen-markt-assen-zaterdag-7-oktober/

Wo. 11 okt. - LC-Kring - projecten rond Bluetooth

door agenda @, 21.09.2023, 16:33 (1 dag, 3 uur, 2 min. geleden) @ Admin

Op 11 oktober helpt de Leren- en Contact-Kring je met projecten rond Bluetooth. Je bent welkom om mee te kijken en mee te praten.

Tijd: Woensdag 11 oktober 2023 om 19.30
Waar: https://meet.jit.si/LerenenContactKring (online)
Dia's: https://www.dropbox.com/scl/fi/guf1fn4dtdtbi5s32cwt1/Bluetooth.pptx?rlkey=i3s2l2fq5r01p...

Kosten: Deelname aan de LC-Kring is gratis!

Knutselen met Bluetooth
Bluetooth ontvangers zijn leuk materiaal voor simpele knutselprojectjes die een heel bruikbaar resultaat leveren. Nu er op oude radio's steeds minder te ontvangen is, worden er wel eens Bluetooth setjes ingebouwd om de fraaie toestellen als luidspreker te kunnen gebruiken. Wat is Bluetooth en wat doet zo'n Bluetooth luidspreker eigenlijk? Hoe klinkt dat als ik het in een buizenradio inbouw? Wat moet er nog van mijn radio (of wrak) heel zijn om het te kunnen gebruiken? Werkt de radio dan ook nog als radio? Kan ik de Bluetooth wel goed bedienen als hij binnenin zit?
We maken er een nuttige avond van, we bekijken wat Bluetooth-bouwsels, en al deze vragen krijgen een antwoord!
Een uitgangsvermogen van 3W lijkt heel weinig, maar is het ook weinig? Doe thuis vast een meting om er achter te komen hoeveel energie je feitelijk in je luidsprekers stuurt wanneer je (op flink volume) luistert.

Dinsdag 24 oktober Radiocafé-lezing in Driebergen over Mini-, Micro- en Nano-versterkers.

De LC-Kring:
november: Bandspreiding;
december: het IC-tje TA7642 (nog meer knutselideeën);
januari: de Philips Henriette.

Zo. 15 okt. - LRV radiobeurs - Heerlen

door agenda @, 21.09.2023, 16:38 (1 dag, 2 uur, 57 min. geleden) @ Admin

Zondag 15 oktober aanstaande houdt de LRV haar jaarlijkse radiobeurs show

van 9:00 tot 14:00 uur.

Hei Grindelweg 84, 6414BT Heerlen

Gemeenschapshuis Heksenberg

Voor overige info zie flyer.
[image]

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum