Jukebox bijna eindelijk klaar (Algemeen)

door Roger @, Born, 17.07.2008, 14:57 (5779 dagen geleden)

Hoi enige tijd geleden ben ik begonnen met de jukebox restauratie en vandaag heb ik nog de laatste dingetjes eraan gedaan zoals voetjes,aandrijfriem,en het chassis verend opgehangen.Hij speelt perfect ,en selecteerd perfect nadat ik de selenium gelijkrichter vervangen heb (daar had ik nog een vraag over geplaatst in het verleden omdat hij verkeerd selecteerde)Er zijn nog enkele orginele condensatoren aanwezig in de buizenversterker.Maar zolang ik niks merk laat ik ze zitten.Hier een foto van de jukebox (is alleen wat donker)Het enigste wat nog moet gebeuren is een doorzichtige plaat onder het toetsenbord normaal moet daar gekleurd licht uitkomen,Die kleur filters heb ik al.
[image]

Groetjes Roger

Jukebox bijna eindelijk klaar

door Arie ⌂ @, Heerhugowaard, 18.07.2008, 16:18 (5778 dagen geleden) @ Roger

Leuk werk he Roger zo'n jukebox.
Ik ben er momenteel ook mee bezig. Het kan soms heel frustrerend zijn, maar daarna meestal eer van je werk.

Kijk maar eens op mijn site:

http://www.schets.info/

grooetjes, Arie

Jukebox bijna eindelijk klaar

door Roger @, Born, 19.07.2008, 06:12 (5777 dagen geleden) @ Arie

Hoi Arie ik heb ens op je site gekeken het ziet er allemaal inderdaad leuk uit mooi materiaal. wat mij is opgevallen is dat bij mij de schijf met de getallen die bij de carrossel zit niet kloppen ik heb die vergeleken met de foto,s van de wurlizer 1900 bij jou jij hebt de orginele nog dan heeft de vorige eigenaar mij de verkeerde schijf gegeven ik heb nu bv A1 is de a kant en b kant is dan A14 terwijl dat inderdaad A1 de a kant moet zijn en A2 de b kant moet zijn.Maar ik je site onder favoriten gezet :-D .

Groetjes Roger

Jukebox bijna eindelijk klaar

door Arie ⌂ @, Heerhugowaard, 19.07.2008, 08:15 (5777 dagen geleden) @ Roger

Hallo Roger,

Je komt dan toch ook niet uit met je titelkaart bordjes. De stickers die daarop zitten vermelden dan toch ook dat de A-kant A1 is en de B-kant A2? Of ben je daar in gaan zitten knippen?

Op de foto's van Nimco Lodewijk kun je goed zien dat A1 a-kant is en A2 b-kant.
http://www.originaljukeboxcompany.nl/voorraad/1112/img_1157.html

groetjes, Arie

Jukebox bijna eindelijk klaar

door Roger @, Born, 19.07.2008, 09:22 (5777 dagen geleden) @ Arie

Hoi nee ik heb aan de titelkaartjes gehouden toen ik hem werkend had gekregen had ik dus gewoon selecties a1 en a2 gemaakt en zodoende was ik eral vrijsnel achter dat het de a en b kant was van de singel toen wist ik ook al vrijsnel dat onder a1 en a2 b1 en b2 kwamen enzo t/m d2 dus alles is orgineel alleen die schijf niet.dus met het plaatsen van de singels was het even opletten en tellen dus de titelkaartjes en singels zitten op de juiste plek.

Groetjes Roger

Jukebox bijna eindelijk klaar

door Arie ⌂ @, Heerhugowaard, 19.07.2008, 10:39 (5777 dagen geleden) @ Roger

Hallo Roger,

je kan op de komende jukeboxbeurs in Rosmalen kijken of je nog originele strips kunt vinden voor het platenmagazijn. Anders zijn er stickers te koop om de strips goed te krijgen.

groeten, Arie

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum