grammofoon rem (Algemeen)

door jarno, 14.07.2008, 17:36 (5782 dagen geleden)

[image]
een tijdje geleden hadden we het op het forum er over hoe de automatisch afslag van diverse slinger grammofoons werkt. ik heb vandaag deze weer gevonden. het is mischien wel de makkelijkeste die er bij is. het leuke is dat je hem ook nog aan de plaat kunt aanpassen als de groef voor hat afslaan later begind kun je het armpje aan de rem gewoon een stukje verdraaien zodat de arm hem later aan tikt en word de plaat helemaal afgespeeld. de werking is heel simpel en is te monteren als een gewone rem maar dan naast de toon arm.

grammofoon rem

door Hans Op den Camp @, Leusden, 15.07.2008, 04:19 (5781 dagen geleden) @ jarno

Het is een mooi stukje oude mechaniek Jarno; simpel en doeltreffend. Waarschijnlijk is het ooit als hebbedingetje op de markt gebracht voor mensen die nog een grammofoon zonder afslag hadden.
Hoe is het trouwens met jouw zelfgebouwde voeding voor de Ever Ready batterijradio? Eerlijk gezegd vond ik jouw ontwerp een beetje link, met de anodes van de gelijkrichtbuis direct op het 220 volt lichtnet aangesloten. Ik zou het liever via een trafo doen. Maar misschien ben de enige die daar zo over denkt;-)
Groeten, Hans

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum