Neonlampje voor Philips 203U (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 31.05.2008, 10:25 (5818 dagen geleden)

Na de reparatie van een fikse scheur boven in het bakelieten kastje van een Philips 203U uit 1941 wordt het de hoogste tijd om het chassis onder handen te nemen.

[image]

Heel voorzichtig heb ik deze radio met een variac aan de netspanning laten wennen en na wat rommelen met de drie bedieningsknoppen komt er - heel schor - een muziekzender door. Het valt mij op dat het radiootje niet of nauwelijks op de volumeregelaar reageert. Slechts schel, schor en erg luid klinkt het 60-er jaren succesnummer "Substitute" van de Who uit de luidspreker. Het volume laat zich niet terugregelen. Na vervanging van de C106 koppelcondensator van 6800 pf. werd het geluid iets beter maar er is waarschijnlijk nog een lange weg te gaan voordat ik tevreden ben over de prestaties van dat leuke U-tje uit de oorlogsjaren.

Alleen wil het neon schaallampje nog niet branden en toch meet ik aan de twee aansluitdraden 115 volt wisselstroom. Een alternatief in de vorm van een gloeilampje is er volgens mij niet. Het neonbuisje is overigens een nieuw vervangingsexemplaar, onderdeelnr. A1 358 18.0


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum