De CT160 van Achim is klaar. (Techniek Radio/TV)

door henkk @, 29.05.2008, 19:00 (5820 dagen geleden)

De CT160 is helemaal prachtig geworden maar de laatste tijd heb ik het een beetje druk met andere dingen dus had ik er nog niets over geschreven.
De behuizing had ik kaal gemaakt en alle scharniertjes steunjes enz eraf geschroefd,uitgedeukt en in de aluminiumprimer gezet,daarna met hamerslag lak geschilderd.
De schakelaars en potmeters heb ik voor zover nodig schoongemaakt,de stuurroosterspanning potmeter was heel wrak,hier heb ik nog een orginele nieuwe voor kunnen bemachtigen.
Ook heb ik een paar prachtige nieuwe flatcables gemaakt,rood/zwart zodat
je kan zien dat het namaak is.
De meter heb ik van een nieuw draaispoelinstrumentje voorzien,hier had ik nog wel vrij veel werk aan maar deze meter is nu aanzienlijk beter dan een orginele.(Hoewel de nauwkeurigheid van de orginele voor dit doel ruimschoots toereikend is.)
Verder heb ik nog de gelijkrichtbuisjes vervangen en het apparaat gecalibreerd.
Ik had met behulp van labvoedingen en meters een referentiebuisje gemaakt zoals aangegeven in de calibratie handleiding en de CT160 bleek verbluffend nauwkeurig te werken.
Overigens zijn de resultaten met deze tester met veel vooroorlogse buizen niet erg zinnig,hier gebruik ik veel liever de Funke voor(en gemakkelijker bovendien).
Niet dat de Funke wel erg zinnig is maar die zegt teminste wel of niet goed:-)
Foto's volgen nog.


Henk


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum