Philips 572A (Algemeen)

door Jan Kootstra ⌂ @, Ede, 26.05.2008, 10:01 (5827 dagen geleden) @ Klaas

Hallo Klaas,

Leuk !!!
De 572A die je toont heb ik in mijn bezit. De foto die je toont komt volgens mij
van de hesselink veilingsite. Ik herken de twee spijltjes van die loszitten en het niet originele doekje, deukje hier en beschadiging daar.
Doe a.u.b. geen rare dingen met de kast die je hebt. De radio is groot en zeldzaam al zeg ik het dan zelf. Het is zoals je al aangaf moeilijk om aan het juist passende chassis te komen. Het chassis heeft uiterlijk overeenkomsten met de 525A en de 521A, maar is op bepaalde [vele] punten volledig afwijkend. Is ook moeilijk aan te komen. Ik ken twee medeverzamelaars die ook een Philips 572A hebben wel of volledig niet werkend. Die van mij werkt als een tierelier. Erg mooie volle duidelijke klank met een goede gevoeligheid en selectiviteit in de context van goed als voor de jaren 30 [ heb de jaren 30 overigens niet meegemaakt...:-P ] Doe a.u.b. de kast niet weg. Doe je het wel dan heb je nu mijn email-adres, en mag je me contacteren. En misschien sla ik wel volledig de plank mis en leest een mede-forummer deze tekst en kan hij je een goed of gedeeltelijk chassis aanbieden. Je weet maar nooit.
De onderdelen in het chassis kun je in veel jaren 30 ph. radios terugvinden zoals in beide bovenstaand genoemde radios. Wat de waarde van dit werkende meubel is, want het is echt een meubel [ je moet echt plek in huis hebben... ] schat ik zeker meer dan 600 euro, of zelf meer.

gr,
Jan


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum