Barco richelieu meubel (Algemeen)

door Peter Vanhellemont @, 30.12.2007, 17:12 (5956 dagen geleden)

Hallo Iedereen ,

vermits het nu echt gemakkelijk is om foto's te plaatsen op het forum ga ik mijn vorig restauratieproject eens voorstellen nl. een Barco Richelieu meubel met muntinworp.
De 2 bovenste foto's geven een idee van in welke staat het toestel zich bevond bij aanschaf. Het meubel had jarenlang in een garage gestaan zonder afscherming. Ik heb het volledig meubel uit elkaar gehaald en compleet gerestaureerd. De platenwisselaar van philips (AG1000) bleek niet meer compleet te zijn maar via marktplaats heb ik eenzelfde platenspeler kunnen kopen die nog in perfecte staat was en perfect speelt.
Normaal gezien was onder de originele platenspeler nog een speciale relais gemonteerd om het muntinwerpsysteem te laten werken maar deze was verdwenen. Hier ben ik nog altijd naar op zoek en zolang ik deze niet kan vinden zal het muntinwerpsysteem niet werken vrees ik.
In de radio zelf heb ik de elko's en de belangrijkste condensatoren vervangen evenals 2 buisvoetjes welke zo vervuild waren door de nicotine dat ik er slechte contacten bleef door hebben. Ook de volledige selector heb ik uit elkaar moeten nemen om de nicotine op de contacten te kunnen verwijderen. Daarna speelde ook de radio weer prima.
De originele onderkant van het meubel was ook verdwenen maar na een blik geworpen te hebben op hetzelfde meubel bij Hugo Sneyers heb ik ongeveer eenzelfde gemaakt met behulp van oude zijkanten van een bed.
Nog een groot probleem bleek de gebogen plexi plaat te zijn welke kapot was .(er was een stuk van weg) Na wat rondgevraag bleek dit nergens meer te vinden en gewone plexi kan men blijkbaar niet blijvend in een halve cirkel plooien. Ik heb dit probleem opgelost door 2 dunne plexi platen over mekaar te monteren waardoor het geheel vrij soepel bleef en langs beide kanten in de koperen geleidingen kon schuiven.
Uiteindelijk ben ik er zo'n 3 maanden mee bezig geweest om te komen tot het resultaat van de 2 onderste foto's.
Mvg. Peter
[image][image][image][image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum