Philips 2514 - tips gevraagd (Algemeen)

door T. van Egten, 24.02.2008, 18:43 (5958 dagen geleden)

Na het succes met het opstarten van de Philips 2531 ben ik weer toe aan het opstarten van de volgende radio in mijn verzameling. De Philips 2514.

Het gaat om een toestel met een aantal gebreken, zoals een afgebroken netsnoer, ontbrekende achterklep en slechts één buis origineel. Toch is het nog best een mooi toestel om te zien. Alle knoppen zitten er nog aan.
De buizen die erin zitten zijn:
Eindbuis: C443 (er is een gat geboord voor de middelste pin, die is aangesloten met een draadje naar de zij aansluiting)
LF : E415
HF: E442 met 5 pinnen waarvan de middelste afgezaagd en doorverbonden met de zijaansluiting.

Ik heb de radio via een variac langzaam opgestart. Alle buizen worden warm. Ik heb een aantal metingen gedaan om te kijken of ik al wat fouten kon opsporen, maar ik heb nog niets raars gezien. Ik meet bv zon 140 V op de zijaansluiting ( is bij mij de middelste pin) van de C443 en E415. De topaansluiting van de E442 meet 1,6mA. Het lijkt me allemaal goed.

Ik heb de radio volgens de gebruiksaanwijzing laten spelen, dwz terugkoppeling maximaal en volume maximaal. Op de 200 - 450 band.
Alleen een hoge fluittoon aan het eind van de rechter draaicondensator. Met heel veel moeite hoor ik door de fluittoon en het geruis een station….

Een aantal opmerkingen:

- Het wisselen van band lijkt niet veel effect te hebben
- Het wisselen van antenne ingang lijkt niet veel effect te hebben
- Ik heb nog wel een RENS 1204. Zou dat helpen om die de E442 te laten vervangen?

Graag zou ik tips krijgen wat nu verder te onderzoeken en te doen.
Ik moet erbij zeggen dat ik slecht een simpele multimeter heb, dus niet iets waar ik condensatoren mee kan doormeten. Verder ben ik al heel erg blij als ik slechts één station goed doorkrijg!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum