Print schoonmaken ! (Giftig goedje !) Pas op ! (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 03.07.2024, 16:49 (12 dagen geleden) @ soundman2

Omdat IPA in 99,9% zuivere vorm te krijgen is, weet je dat het sowieso minder dan 0,1% residu achterlaat.
Het voordeel boven spiritus is dat je weet dat er geen methanol of aceton-achtige stoffen door gemengd zit, om het te denatureren.
Dus je kan een veel betere inschatting maken of het veilig is voor iets of niet.
Bij spiritus of gedenatureerde alcohol - tsja, kan ik dat voor het wassen van LP's gebruiken? Dat hangt er helemaal van af hoeveel ketonen ze er door gegooid hebben. Ik waag m'n platen er in ieder geval niet aan, ik gebruik dus IPA.

Je haalt het ook niet bij de drogist, maar bij een doodnormale chemie webshop. Ik heb laast een literfles bij CeeBee Cleaning gekocht. Daar doe ik een paar jaar mee. Daarvoor had ik 2x een liter van Technische HEMI Produkte - gekocht via een inkoopactie uit een ander forum, voor 4 euro per liter, maar dat was voor de coronacrisis en de bijbehorende prijsstijgingen van ontsmettingsmiddelen.

Ik gebruik het liever dan spiritus want het is chemisch zuiverder en vervliegt makkelijker. Het is een ontzettend fijn middel om achter de hand te hebben, het zit ook in dingen zoals schermreiniger of brilpoetsdoekjes (soms ethanol, soms isopropyl alcohol)

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum