John's radioweb (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 06.05.2024, 19:56 (13 dagen geleden) @ Maurice
Bewerkt door Maarten Bakker, 06.05.2024, 20:21

Klagen over documentkwaliteit moet je in de context zien. Tot voor een paar jaar werden prachtig aangeleverde documenten doodgecomprimeerd. Dat heeft ook inzenders gedemotiveerd en heeft niets te maken met schema's die 25+ jaar geleden zijn gescand en desnoods nog over een telefoonlijn binnengehaald moesten kunnen worden.

Ik weet dat RMorg organisatorisch in principe zo is opgezet dat het tot in de eeuwigheid doorkan. Inkomsten zullen grotendeels uit Google-advertenties komen, en dat zou daar het enige zwakke punt kunnen zijn in combinatie met softwarelicenties en ontwikkeling. FreeSM gebruikt ook Google-advertenties maar heeft daarnaast een donatiebutton. Zolang er geïnteresseerden zijn, is een donatiemodel zoals ook bij de fora, een prima oplossing. Overigens heeft FreeSM ook een limiet aan het aantal schema's per dag per IP-adres, zodat massaal sponzen niet heel simpel is.

Het slechter toegankelijk maken van belangeloos ter beschikking gestelde documenten, zou de klakkeloze verspreiding over het internet ook nog wel eens kunnen stimuleren. Ik stoor me zowel aan het klakkeloos kopieeren op een manier die strijdig is met de voorwaarden, als aan het beperkt toegankelijk maken van documenten, dus open toegang is een win-win situatie zoals ik het zie.

Overigens is de NVHR bibliotheek grotendeels door de NVHR zelf gescand. Bij de schema's denk ik eerder een minderheid. Die kan je dus ook niet op één hoop gooien.

Ik zal (o.a. om herhaling van zetten te voorkomen) verder niet ingaan op de NVHR situatie, dat ga ik via de daarvoor geëigende paden aankaarten.

Bovendien gaat het hier eigenlijk over de eigen site van John Hupse zaliger.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum