ERRES KY 513/B/01 gezocht (Gezocht)

door Ger Fust ⌂ @, Monnickendam, 18.01.2024, 17:16 (109 dagen geleden)

Aangezien ik momenteel bezig ben om een overzicht samen te stellen van alle export radio's die Van der Heem heeft geproduceerd onder merknaam ERRES, tussen 1926 en 1967, kom ik soms vraagtekens tegen zoals bijvoorbeeld een KY 513 B/01, zie:
[image]

In 1950 begon Van der Heem met een andere nummering voor exporttoestellen, de eerste was de KY 507 1 (of KY 5071), er werd van af dat moment een 1, 2 of 3 toegevoegd aan het typenummer van een standaard toestel. Het uiterlijk was bijna hetzelfde als het 'gewone' toestel dat R.S. Stokvis in Nederland leverde, maar omdat de exporttoestellen meestal andere golfbereiken hadden en geen FM, waren de stationsnamenschalen anders.
Bovendien waren het ook vaak toestellen die voor batterij of accu geschikt waren.

De /01 die achter het typenummer staat wil zeggen dat er gedurende de productie van dit apparaat en (kleine) wijziging is doorgevoerd. (is dus verder niet belangrijk)
Als bovenstaand KY 513 met batterijen voor de export was bedoeld, zou het volgens de nieuwe codering een KY 513 1B geweest moeten zijn.

Als het toestel voor de binnenlandse markt bedoeld was geweest, dan zouden er bij een productie van 10.000 stuks of meer, een aantal van deze toestellen nog bij verzamelaars aanwezig moeten zijn. Daarom mijn vraag; wie heeft er in Nederland een batterij uitvoering van de KY 513 in zijn verzameling. Graag met foto's.

Indien niemand zich meldt mag ik aannemen dat het hier om een exportmodel ging.

--
"Tubes are for Music, transistors are for TV and electronics in general"


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum