General Electric porta color komt weer tot leven (Techniek Radio/TV)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 14.01.2024, 15:45 (109 dagen geleden) @ Cornelisjan

Hans, heel mooi dat je dit toestel al weer zover hebt dat het werkt.

Zeker Cor dank je


Ik neem aan dat je een kale beeldbuis hebt ontvangen zonder afbuigjuk.

Ja, dat klopt, ik heb hem gekregen zonder afbuigjuk, helemaal kaal.

Dit betekent dat alle instellingen zoals in de fabriek zijn gedaan nu weer moeten worden gecontroleerd en indien nodig gecorrigeerd worden.

Ben ik me van bewust.


Het mooiste is natuurlijk als je de service doc. kan volgen maar ik weet niet of je die hebt.

Neen, die heb ik niet.


Er van uitgaande dat voedingsspanningen e.d. correct zijn, de belangrijkste instellingen: beeldbuis demagnetisren, rechtzetten beeld, statische convergentie, kleurzuiverheid, focussering, centreren, beeldhoogte / breedte en dynamische convergentie.

Inderdaad allemaal dingen, de afbuigjuk heb ik al netjes, beeld recht, minste kleurvlekken e.d.

Ik weet niet welk soort beeldbuis erin zit dus instellingen zoals b.v. statische en dynamische convergentie moeten natuurlijk wel mogelijk zijn.

Er zit een 11WP22 buis in, ik weet niet of je dat wat zegt. Als je het fosforscherm ziet denk je dat het een deltabuis is want je ziet ronde pixels maar het is een inline buis, de kanonnen staan alle drie NAAST elkaar en niet in een driehoek.


Natuurlijk zijn er nog veel meer instellingen die moeten worden gecontroleerd zoals kleur en grijsinstelling maar hierboven zijn denk ik om te beginnen de belangrijkste.

Ja en dan heb je iets gecorrigeerd en dan zal blijken dat bepaalde voorgaande instellingen ook weer wat correctie behoeven.
Dus mogelijk een aardig klusje.

Zeker Cor, nog werk zat aan de winkel, betekend dit ook dat er aan de spoelbussen mogelijk iets afgeregeld moet worden want die staan er ook in.


Groet,

Cor

Groetjes Cor,
Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum