zoek kabel voor Saba afstandsbediening. (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 21.12.2023, 12:15 (133 dagen geleden) @ Maurice

Hallo Maurice,

Ik vroeg me ok al af of er een ding was waarmee ik de breuken op zou kunnen sporen.

Ik heb de kabel zelf goed nagekeken maar ik kan geen plaats aanwijzen waar hij veel geleden heeft. De beide uiteinden van de kabel heb ik allebei terug opengesneden aannemende dat dat de gevaarlijke plaatsen waren, maar kabels zagen er nog als nieuw uit ook geen teken van oververhitting of iets dergelijks.

Ik denk dat ik er zelf een moet maken. Ik kan de drie dikke draden voor de aan/uit schakelaar hergebruiken. Ook de afgeschermde witte dikkere kabel was nog goed. Moet nog eens denken wat ik voor de magneet ga gebruiken want daar komt 290 Volt dc op, 0.35mm2 zou genoeg zijn?? de rest ziet 30 volt of minder dus naar kan ik flexiebel in zijn.

tijdens de zoektocht voor kousen en kabelmantels kwam ik ook de gevlochten kabelsleeves tegen. Wel gemakkelijk om de draden erin te krijgen.

We zoeken verder om er voor een redelijke prijs eentje te maken.

Ook de andere heren hartelijk dank voor het meedenken. Zou toch mooi zijn om de Meersburg met een afstandbediening te laten werken :) Hoop alleen dat de volume-motor nog OK is. Deze zit wel los maar moet ik nog eens doormeten tzt.

groejes Frans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum