Grundig 3028 knop niet te verwijderen. (Techniek Radio/TV)

door Patrick2 @, Antwerpen, 12.12.2023, 18:56 (142 dagen geleden) @ Paul de Goede

Is dat ding er nou nog niet af? Wat een feuilleton wordt dit...

Opgelet! Niet voor gevoelige lezers!

De knop verwijderen is een echt horrorverhaal geworden.
EJ Rietbergen had een complete set knoppen voor me en die is pas na tien dagen hier in Antwerpen aangekomen. Eerder wou ik niet aan het wegfrezen beginnen, ik moest eerst die knoppen hebben.
Eerst met een kleine, daarna met de "gewone" Dremel de knop te lijf gegaan. Het is geen fraaie aanblik...

[image]

[image]


Het plastic van de knop is veel harder dan je zou denken, het laat zich niet makkelijk zagen of frezen maar eens de as is bloogelegd is duidelijk waarom de knop er niet af kwam. Niet alleen is er een flinke groef in de as gesleten, er is ook nog een braam die in de knop ingesleten was en zo er voor zorgde dat er geen beweging in te krijgen was.

[image]

[image]

[image]


Afijn, de knop is er af, de afstemnaald terug op z'n plaats gezet en meteen de boel achter het schaalglas schoon gemaakt.
Maar dan... de nieuwe knoppen zijn een beetje anders dan degene die er af gekomen zijn. Eentje had een asgat dat te klein was en heb ik heel voorzichtig moeten uitboren, een andere had een te groot asgat maar daar heb ik gelukkig een kunststof busje voor gevonden.

De FM op de radio werkt niet en de kathodeweerstand van de eindlamp wordt gloeiend heet. Nu het schema downloaden en meten wat er aan de hand is.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum