Netschakelaar voor Pye 1112 Seafarer (Gezocht)

door gerard ⌂ @, Zeist, 29.11.2023, 14:54 (152 dagen geleden)

Vorige week heb ik een mooie Pye Seafarer gekocht, waar ik erg blij mee ben, maar ik word nog blijer met een werkende netschakelaar.
De voorkant bestaat vooral uit afstemschaal, waarop je de 9 (!) banden heel mooi kunt afstemmen. Vijf kortegolfbanden zijn heel mooi gespreid (13, 16, 19, 25 en 31m). De 60m, 49m en 41m zitten alledrie op 1 schaal (S2). Na controle van de buizen en het plaatsen van een indicatielampje speelt het toestel op alle banden.

[image]

Onder het chassis bleken alle condensators mosterd-types te zijn. Ik betwijfel of die in het Engeland van 1963 heel gangbaar waren... dus vermoedelijk een recap-actie van een latere eigenaar. Ook zijn er E12-waarden geplaatst, dus bv 4700pF ipv 0,005uF wat op het schema staat. Is in ieder geval keurig gedaan en over mosterdcondensators lees ik op dit forum dat ze goed betrouwbaar zijn.
Ook een paar andere mini-reparaties laat ik lekker zitten, alleen de vervanging van de voedingselco door een 150V type niet (begon al te sissen en te pruttelen).
Voor de zekeringen hebben ze geen barrels geplaats die bij het minste of geringste kapot gaan, maar stevige 5A types waar ik me dus geen zorgen over hoef te maken :-D.

Helaas is de netschakelaar kapot (en ooit overbrugd) zodat je het toestel niet uit kunt zetten. Die schakelaar zit achterop de toonschakelaar en moet bediend worden met een palletje dat aan de achterkant van die draaischakelaar zit. Maar het lijkt erop dat het schakelpalletje aan de kant van de schakelaar ontbreekt. Kijk hier is een foto (met ook een paar mosterd-Cs) van hoe die schakelaar eruit ziet, je verwacht dat er uit het gat van de schakelaar een palletje steekt dat door de schakelarm wordt omgedrukt:

[image]

Dezelfde schakelaar werd waarschijnlijk gebruikt in de Pye 3017 en Pye 3042, en mogelijk andere modellen, alsook de Ekco Marine U834. Hier is een fotootje van de achterkant van de switch, waarop je ook de overbrugging kan zien:

[image]

Heeft iemand zo'n schakelaar?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum