2000 ohm luidspreker aansluiten op 4 ohm uitgang? (Techniek Radio/TV)

door Andrew @, 06.11.2023, 20:19 (174 dagen geleden) @ Andrew

Even een kleine update voor iedereen die de moeite heeft genomen op mijn post te reageren.

De speakers werken inmiddels. Ik heb er nu 4 die m.b.v. de transformator best een mooi geluid geven. Ik ben er in ieder geval blij mee. De conussen heb ik schoongemaakt en ingesmeerd met behangplaksel want die waren erg kwetsbaar. Ook heb ik daarmee een scheurtje in een conus onzichtbaar kunnen repareren.

Ik ben me nu met name aan het verdiepen in een speakerstofje want de originelen waren allemaal in stukken :-) Ik twijfel nog of ik de kastjes wil opknappen of dat ik deze alleen oppoets omdat ik de beschadigingen en patine net mooi vindt.
Ook zoek ik nog een schroefje waar de pin vanuit de magneet mee aan de conus vastzit (daar ontbreekt er eentje van. Helaas is dat niet m2 maar kleiner, maar welke maat het wel is is best nog lastig uit te vinden :-) maar dat houdt ons bezig.

Ik stuur ze nu aan via een kleine 3 watt versterker met ingebouwde bluetooth module en Accu. Verassend vind ik dat ik met één 18650 9,6ah cel vele uren muziek heb.
De module zit in de speaker en aan de buitenkant heb ik aan/uit, volume +- en USB-c oplaadpoortje gemaakt.

Niet helemaal origineel dus meer, en de echte puristen zullen het er niet mee eens zijn, maar voor mij krijgen ze zo een toepassing en dus een nieuw leven i.p.v. dat ze staan te verstoffen.

Nogmaals dank allemaal voor het meedenken en goeie adviezen. Zonder jullie kunde was er nooit uitgekomen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum