Onverprutste BX690A (Algemeen)

door Arno72 @, 21.09.2023, 21:00 (227 dagen geleden)

Goedenavond.

Ik ben de laatste tijd niet meer zo actief met de hobby, en ook niet op dit forum. Het mooie weer, vakantie en andere bezigheden hielden mij verwijderd van knutselactiviteiten.

Maar nu het weer herfstig is, even oppakken waar ik gestopt was. Ik heb enige tijd geleden een mooie, goed spelende BX690 aangeschaft. Eigenlijk een groot beest, maar iets sprak mij toch aan. Het toestel heeft een fantastisch kortegolf ontvangst. Ik wist niet dat er nog zoveel zenders actief waren. Ik hoorde gisteren nog Chinees gesproken worden. Het lijkt mij sterk dat dat in Nederland te ontvangen is, maar het toestel laat wel veel zien en horen voor zijn leeftijd. Of anders heeft de Chinees om de hoek een kortegolf zender staan... wie weet.

Maar ik wil deze radio toch beschermen voor verder onheil en ga alle teercondensatoren nu vervangen. Alvast het luikje opengemaakt, want het chassis uitbouwen wordt een hele klus met het zenderschaal mechanisme. Wat mij opvalt aan de schroefjes is dat dit luikje weinig open is geweest. Binnenin zie ik geen reparatie werk van voorgangers. Best bijzonder dat het apparaat nog zo goed werkt. Het enige wat ik naar origineel heb teruggebracht is het prutswerk van de vorige eigenaar met diodes in plaats van de AZ1 gelijkrichter eruit halen en weer een buisvoet met AZ1 op het chassis teruggezet. En nu dus de teerbommen eruit.

Als iemand een wereldontvanger zoekt kan ik de BX690A zeker aanbevelen.

:OK:

[image]

[image]

[image]

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum