Philips BX370U vraag - tandpasta (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 08.09.2023, 09:59 (15 dagen geleden) @ hoedendoosch

Wat ik voor bakeliet regelmatig doe, is poetsen met tandpasta. Ja echt.

Werkt fantastisch. Je polijst beslist niet gemakkelijk teveel weg, want tandpasta moet immers veilig zijn om iedere dag op je tanden te gebruiken, voor zo'n 70 jaar achterelkaar.

Tandpasta reinigt ook ontzettend goed.

Wat mij betreft zit er maar één nadeel aan, en dat is dat je vrij veel moet poetsen/spoelen met water om de laatste restjes weg te krijgen.

Een klein ongemak is de onprettige geurcombinatie van sigaretten, pepermunt en bakeliet als je een radio aan het poetsen bent die in een rokerig huis heeft gestaan. Maar da's een kleine prijs om te betalen voor een mooi schone radio.

Met echte polijstmiddelen zoals Commandant riskeer je dat je de fijne oppervlaktelaag openpolijst. Bakeliet is qua opbouw heel erg vergelijkbaar met een netjes gladgestreken maar niet gestucte betonnen vloer of muur.
Alle grove kiezels, stukjes grit enzovoorts zie je normaal niet zitten. Je ziet meestal alleen de 'afgeronde' zijkant/bovenkant van een kiezel zitten, en de fijnere delen van de betonmix worden er praktisch omheen en overheen gemasseerd tijdens het afstrijken/vlinderen. Ga je een stuk er uit frezen of boren, dan leg je alle grove onderdelen van de betonmix bloot:
[image]

Bakelieten kasten worden natuurlijk niet gevlinderd, maar hetzelfde proces is gaande in de matrijs waar het bakelietmengsel in geperst wordt. De fijnere fracties en de hars vloeien naar de oppervlakte langs het vulmiddel, en omdat de matrijs superglad afgewerkt is krijg je een hoogglans oppervlakte-afwerking van het bakeliet.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum