Chinese radio type Shanghai 144 (Algemeen)

door hoedendoosch @, Amsterdam, 06.09.2023, 09:13 (239 dagen geleden) @ RR1957

Hallo René,

bedankt voor de foto's. Die zijn ook nog te vinden via het andere forum waar jij ze destijds geplaatst hebt. Helaas werken de links op rm.org naar de verschillen tussen de radio's niet meer.

Ik wil ook nog even aantekenen dat ondanks het feit dat het land destijds potdicht zat er wel degelijk export plaats vond. Denk alleen al aan de export van rijst ten tijde van "De Grote Sprong Voorwaarts", terwijl de eigen bevolking verhongerde. Ook geïsoleerde landen hebben vreemde valuta nodig, al is het alleen maar om de hang naar luxe van de top te bevredigen (Zie de DPRK waar de Kims vreemde valuta binnen harken met handel in illegale zaken en "outsourcing" van de eigen bevolking naar o.a. Polen, waar deze mensen als slaven leven en hun salaris rechtstreeks naar de Kims gaat). Maar dat terzijde.

OT: Als je op de diverse Marktplaats-achtige sites in Albanië kijkt kom je daar regelmatig Chinese buizenradio's tegen, o.a. "Red Lantern". Het is wel bijna zeker dat China ten tijde van de muur radio's exporteerde naar dat land. Uiteraard waren deze radio's alleen bereikbaar voor de beter gesitueerden onder het bewind van meneer Hoxha.

Pim.

--
En nao 't straevele ein bietje zônneschien.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum