Das Elektrogesetz ! ??? (Algemeen)

door Ger Fust ⌂ @, Monnickendam, 22.08.2023, 18:53 (254 dagen geleden)
Bewerkt door Ger Fust, 22.08.2023, 19:01

Verleden week heb ik mijn neus gestoten bij een Duitse leverancier van elektronische componenten, het ging mij niet om hoogwaardige IC's of andere halfgeleiders die eventueel gebruikt zouden kunnen worden voor Russische militaire vliegende tuigen, zodat ze niet uit wasmachines e.d. gesloopt hoeven te worden.;-)
Maar in mijn geval ging het om overjarige weerstanden, condensatoren en elektronenbuizen.
Na mijn bestelling geplaatst te hebben en met PayPal betaald, kreeg ik kort daarna een e-mail met het bericht dat men niet naar Nederland mag leveren, met de volgende reden:

"Aufgrund gesetzlicher Vorgaben ist ein Versand in die Niederlande zurzeit nicht möglich. Wir müssen Ihren Auftrag somit stornieren."

Na mijn vraag waarom niet, kreeg ik het volgende antwoord:
"Aufgrund der ElektroG-Verordnung und der Mehrwertsteuerreform ist ein Versand in die Niederlande zurzeit leider nicht möglich."

Aangezien ik niet op de hoogte ben met een "ElektroG-Verordnung" ben ik op internet gaan zoeken en vond onder andere dit: https://www.elektrogesetz.de/

Daar vind ik erg veel moeilijk doenerei. Ik begrijp niet wat dit ineens voorstelt, tussen 1972 en 1998 heb ik zeer veel elektronische componenten geimporteerd, zowel uit Duitsland, Frankrijk als Engeland. Maar ik heb toen nooit problemen gehad, als je maar een BTW/VAT-nummer opgaf. Sinds de EU is het grensverkeer binnen de EU toch veel simpeler geworden? En nu dit !

Heeft iemand hier ook ervaring mee? Of weet iemand wat het probleem is?
En is dit tijdelijk?

Hopelijk kan iemand mij duideljkheid verschaffen.

Ger

--
"Tubes are for Music, transistors are for TV and electronics in general"


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum