geloso g1 1070 a (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 05.08.2023, 12:59 (266 dagen geleden) @ bouwh333
Bewerkt door soundman2, 05.08.2023, 13:53

Trafo 6061 is de uitgangagstransformator. Aansluiting G herken ik niet. De trafo heeft in feite niet zoveel verschillende windingen.
Een anode wikkeling met centertap, die moet makkelijk te vinden zijn naar de anodes van de eindbuizen. Twee identieke luidsprekerwindingen, elk met vier aansluitingen en die gaan naar het luidsprekerbordje achterop.
rest alleen de terugkoppeling, dat is een aparte winding die het audio terugkoppelt naar de stuurtrap.
Kontroleer voor 100% of de anodeleidingen goed aangesloten zijn. Foutieve aansluiting leidt tot defecte eindbuizen en als het een beetje tegen zit ook de gelijkrichters en de schakeling waar het draadje verkeerd mee verbonden is.
Ik denk dat je door deze vraag te stellen, je zelf je eerst eens moet verdiepen in de werking van een buizenversterker en in dit geval een balansversterker.
Het ding kan 60 tot 90 watt leveren en de spanningen en stromen zijn groter als in een doorsnee radio.
Met de Ohmmeter vind je de windingen dus gemakkelijk terug. Het schema is gemakkelijk terug te vinden op het www, zelfs bij de NVHR.
Als je de anodewikkelingen of de terugkoppeling verkeerd aansluit, zal de versterker oscilleren. Je moet dan de aansluitingen van de tegenkoppelwinding verwisselen. (De twee anodeaansluitingen verwisselen mag ook als dat handiger is.)

Niet alle fotoformaten kun je uploaden. Maar met JPG lukt het zeker.
Toets Upload, zoek de juiste foto op je pc met "bladeren", kies dan vervolgens in hetzelfde kadertje upload.
Bij de keuze in het hoofdmenu "afbeelding", moet je een adres opgeven van het internet waar het gewenste plaatje staat. Dat is niet veel lastiger.

Ps, wil je voor mij een foto maken van het luidsprekerbordje en de aansluitgegevens op de achterzijde? Volgens mij staat in de schema's een minuuscule tekenfout. Er zijn twee luidsprekerwindingen, 1-3-5-7 en 2-4-6-8.
Die staan in het schema doorverbonden, wat in de mij bekende geloso versterkers niet het geval is. Je kunt dan nog onmogelijk windingen parallel schakelen, wat wel gebruikelijk is bij Geloso.


De luidsprekertabel werkt alsvolgt.

Eerste kolom: luidsprekerimpedantie.
tweede kolom: aansluitklemmen voor de luidsprekers.
derde kolom: doorverbinding maken tussen de aangegeven klemmen. Bij lange ls lijnen, ook nog doorverbinden met de aardschroef op het chassis
vierde kolom: tweede doorverbinding, onafhankelijk van de eerste.

Spanningscaroussel:
bij een dubbele caroussel, de twee aangegeven spanningen bij elkaar optellen. voorbeeld:

220 volt, instellen 240 en -20.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum