Hulp gezocht Philips BX 555 A radio (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 01.06.2023, 21:33 (327 dagen geleden) @ Hans van Kampen
Bewerkt door Maarten Bakker, 01.06.2023, 21:42

Het zou wel lief zijn als je eerst constructief reageert en daarna pas gaat wannabemodereren, wat opzich ook als een informele heads-up aan een medegebruiker gezien kan worden, dus dit verder ter beoordeling aan het moderatieteam ;-)

Maar inderdaad hebben we de regel dat we bij gebruik van een nickname, wel ondertekenen met een naam die bruikbaar zou kunnen zijn om iemand aan te spreken als je hem op straat tegenkomt.


Wat betreft de radio, ten eerste natuurlijk welkom aan Dontworry (ik schrijf nu op persoonlijke titel maar ben tevens technisch Admin, vandaar dat ik me veroorloof om zowel jou als Hans aan te spreken op de regels - hoewel we daar moderatoren voor hebben).

Ten tweede het dringende advies hem niet meer te laten spelen voordat je er met iemand goed naar hebt gekeken.

Op de foto's lijkt de EL84 eindbuis nogal fel op te lichten. Die is normaal wel iets warmer dus het kan dat de camera vooral infrarood oppikt, maar het felle oplichten kan ook een waarschuwing zijn dat hij veel teveel stroom trekt door een gare koppelcondensator of een gare condensator over de uitgangstrafo. Dat zijn in veel gevallen onderdelen die je vervangt voordat je verder gaat testen of meten.

Het makkelijkst en het snelst is als een van de forumdeelnemers bij je in de buurt ermee wil helpen. Dat contact is makkelijker te leggen als je je woonplaats of regio in je profiel invult. Niet verplicht, wel erg handig! (EDIT: regio Zuid-Holland-Noord-West tussen Leiden en Haarlem dus als ik het zo lees, had er even overheen gekeken)

Verder organiseert de NVHR zo nu en dan reparatiedagen, een soort repaircafé voor vintage elektronica. Zie hun website.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum