Philips 796a eerste stappen (Techniek Radio/TV)

door Schouten1994 @, 22.05.2023, 22:23 (311 dagen geleden) @ Schouten1994

Bedankt voor de reacties en adviezen! Ik heb met de link van de website uiteindelijk met behulp van een gloeilamp als weerstand de radio rustig op gang laten komen. Vervolgens normale netspanning, en het leeft! De voor- en eindtrap lijken tenminste in de basis nog te werken, wat evident is door de brom die uit de luidspreker komt.

Vooralsnog heb ik nog geen kans gehad om de ontvanger te testen. De buizen aan die kant lijken niet op te warmen, dus vermoedelijk is daar meer aan de hand. Ik wil proberen om de grammofooningang van een ingangssignaal te voorzien om te horen of er misschien nog meer leven in de radio zit.

Waar ik mij ook over zal moeten buigen (denk ik) zijn de elko's die bovenop het chassis zitten. Van wat ik lees zijn het natte types die met boorzuur(?) gevuld waren. Ook interessant is dat er bij elke elko een bowden/trekkabel aan de onderkant naar binnen gaat. Bovenop de elko's zit een dop met een moer die ook weer te verstellen lijkt. Heeft iemand ervaring met elko's van dit type, en de mogelijkheden om ze na te vullen/te vervangen?

Alsnog hartelijk dank voor al het advies tot nu toe, en hopelijk weet men hier nog meer!

Met vriendelijke groet,

Diederik Schouten


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum